RHYBOOT | Altstätten, CH

Ruimtebesparend en efficiënt kleingoedmagazijn voor de kabelassemblage

Maximaal opslagvolume op het kleinste oppervlak dankzij de Hänel Rotomat® magazijnlift 

RHYBOOT biedt woon- en werkplekken aan mensen met een handicap. In de werkplaatsen ondersteunt een Hänel Rotomat® magazijnlift hen bij hun dagelijks werk. Hierin zijn onderdelen voor de kabelassemblage direct in de werkplaats opgeslagen. 

De medewerkers met en zonder handicap picken en verpakken verschillende kleine onderdelen op de Hänel Rotomat® magazijnlift. Dankzij de intuïtieve bediening van deze lift worden de orders autonoom, snel en betrouwbaar afgehandeld. 

Veel verschillende kleine onderdelen worden op de variabele multifunctionele draagsets van Hänel overzichtelijk in de Rotomat® magazijnlift opgeslagen. Het laadvermogen per multifunctionele draagset bedraagt meer dan 310 kg. Zo kan de Hänel magazijnlift meer dan 5 ton materiaal klaarzetten. 

De bedieners ontvangen magazijnbonnen uit het ERP-systeem Abacus. De afzonderlijke items worden met een handscanner direct bij de magazijnlift geregistreerd. Na het bevestigen op de microprocessorbesturing MP 12 N start de liftbeweging automatisch en wordt de desbetreffende draagset direct naar de werkopening gebracht. Dankzij het slijtarme werkblad kunnen de opslagbakken eenvoudig worden in- en uitgeslagen. Daarbij geeft de vak- en dieptevakweergave de exacte opslagplaats van het opgevraagde artikel aan. 

Met behulp van een telweegschaal worden kleine bulkonderdelen overeenkomstig de order voor de productie verzameld. Het artikelpoolbeheer en het bewegingsjournaal van de Hänel microprocessorbesturing met TFT-display zorgen op elk moment voor een uitgebreid overzicht van de artikelvoorraden en alle voorraadbewegingen. Deze kunnen ook extern via de standaard geïntegreerde webbrowser worden bekeken. De Hänel Rotomat® maakt een ruimtebesparende en geordende opslag van kleine onderdelen voor de kabelassemblage mogelijk. 

De Hänel magazijnliften vergemakkelijken het dagelijks werk enorm!

'Door de integratie van de Hänel Rotomat® magazijnlift op de werkplaats van RHYBOOT is een ruimtebesparend en efficiënt kleingoedmagazijn gecreëerd. De eenvoudige en intuïtieve bediening maakt de magazijnliften van Hänel tot de ideale oplossing voor al onze medewerkers.'

Urs Zünd
hoofd werkplaatsen