Zonder historie geen toekomst

Mijlpalen van het succes van Hänel

Heden

is Hänel een van werelds grootste fabrikanten van magazijn- en organisatiesystemen met verkooppartners in meer dan zestig landen.

2024 - Hänel automatisch geleide voertuigen (AGV)

Hänel presenteerde op de LogiMAT 2024 een baanbrekend concept voor de automatisering in de intralogistiek, dat het potentieel van automatisch geleide voertuigen (AGV’s) in combinatie met de Hänel Lean-Lift® op indrukwekkende wijze laat zien.

2023 - Hänel LED-Matrix

Hänel presenteerde op de LogiMAT 2023 de ontwerpstudie van de nieuwe Hänel LED-matrix. De doordachte doorontwikkeling overtuigt door haar gebruiksvriendelijkheid en moderne design.

2022 - Facelift MP 14 N interface

Nieuw bedieningsgemak in de vertrouwde en uitstekende Hänel kwaliteit met 12 inch touchscreen. Het virtuele alfanumerieke toetsenbord wordt direct op het touchscreen weergegeven.

2021 - IFOY AWARD

Aan het einde van de IFOY TEST DAYS 2021 op het terrein van de beurs van Dortmund heeft de Award-organisatie ook dit jaar weer de "Best in Intralogistics”- certificaten van 2021 uitgereikt. In totaal 17 ondernemingen, waaronder ook Hänel Kantoor- en Magazijnsystemen, werden onderscheiden en ontvingen deze gewilde oorkonde.

2020 - F.A.Z. Innovatieleiders

In samenwerking met een klant installeert Hänel twee Hänel Lean-liften® die door middel van een wireless Augmented-Reality-toepassing worden bestuurd.

2020 - Robotic Handling

Robotic handling – robotondersteunde opslag met de Hänel Lean-Lift® De specialisten van Hänel ontwikkelen samen met de firma Baumann Automation een innovatieve oplossing voor de robotondersteunde opslag.

2019 - Verhuizing hoofdkantoor VS

Hänel Storage Systems verhuist naar een nieuwe locatie in Warrendale, PA 15086, VS.

2018 - Smart Picking / Pick-by-voice

Op de CeMAT 2018 in Hannover presenteert Hänel in een wereldpremière het kostenefficiënte pickconcept Smart Picking en de besturing van de Hänel magazijnliften via Pick-by-Voice.

2017 - Augmented-Reality

In samenwerking met een klant installeert Hänel twee Hänel Lean-liften® die door middel van een wireless Augmented-Reality-toepassing worden bestuurd.

2016 - MP 14 N

Hänel presenteert op de CeMAT 2016 in een wereldpremière de nieuwe Hänel besturing MP 14 N.

2014 - Hänel Soft® – Reloaded!

Hänel Soft®-N De succesvolle Hänel magazijnbeheersoftware met nieuwe functies in een nieuw jasje.

2014 - SAP SOAP

Hänel innovaties op de CeMAT 2014: Hänel Lean-Lift® in extra brede uitvoering met een containerbreedte van maar liefst 4.460 mm. Hänel besturingen als SAP-terminal De nieuwste generatie van de MP 12 N-H/HostWeb-besturing wordt een SAP-bedienterminal door middel van het SOAP-protocol.

2012 - Verhuizing naar een nieuw bedrijfsgebouw

Hänel betrekt zijn nieuwe bedrijfsgebouw in Alblasserdam.

2011 - EcoConcept

Op de CeMAT 2011 stelt Hänel naast talrijke innovaties het nieuwe Hänel EcoConcept voor: Hänel EcoDrive®, EcoLoad® en EcoMode® zijn effectieve systemen in de Hänel Lean-Lift® en Hänel Rotomat® om het energieverbruik in het magazijn te reduceren. Voorstelling van de Hänel Rotomat® in de high-speedversie.

2009 - Jubileum Gerhard Hänel

Jubileum 100 jaar Gerhard Hänel.

2008 - Uitbreiding van de fabriek in Wiesentheid

De productieoppervlakte in fabriek 2 in Wiesentheid wordt uitgebreid met 4.800 m2. In vergelijking met voorheen is op deze locatie nu meer dan de dubbele productieoppervlakte beschikbaar.

2008 - DualDrive® uitvoering

Hänel, uitvinder van de extractor met twee containers, perfectioneert dit systeem en ontwikkelt de Hänel Lean-Lift® in DualDrive® uitvoering. Verdubbeling van de productieoppervlakte in de Hänel fabriek in Wiesentheid/Beieren. Hänel presenteert als eerste fabrikant ter wereld de Lean-Lift® in EcoDrive® uitvoering. CO2-reductie door efficiënte energieterugwinning via frequentieomvormer met terugvoedingseenheid.

2005 - 3-assige magazijnlift Multi-Space®

Hänel presenteert op de CEMAT een wereldprimeur met de gepatenteerde 3-assige magazijnlift Multi-Space® – de nieuwe definitie van verticale lifttechnologie.

2004 - Cameratechnologie

Hänel biedt, als eerste fabrikant in Duitsland, de mogelijkheid om haar verticale liften met digitale cameratechnologie uit te rusten.

2003 - Nieuwe administratiekantoor

Hänel neemt intrek in haar nieuwe administratiekantoor.

2001 - Nieuw demo-center

Hänel opent een nieuw demo-center in Bad Friedrichshall.

1999 - 1.000 kg draagvermogen

Lean-Lift® met 1.000 kg draagvermogen per container.

97/98 - Uitbreiding van de productie

Enorme uitbreiding van de productie met de modernste productietechniek.

1996 - 500 kg draagvermogen

Lean-Lift® met 500 kg draagvermogen per container.

1994 - Uitvinding van de rasterwand

Eerste Lean-Lift® met verticale techniek en 250 kg draagvermogen per container. Hänel verlegt de grenzen in de verticale lifttechnologie door de uitvinding van de Hänel rasterwand.

1993 - ISO certificaat DE

Hänel Duitsland krijgt als eerste bedrijf binnen zijn branche (verticale lifttechnologie) het DIN EN ISO 9001-certificaat. Twee jaar later ontvangt Hänel Altstätten als eerste bedrijf in zijn branche (verticale lifttechnologie) in Zwitserland ook het begeerde DIN EN ISO 9001-certificaat.

1992 - Hänel Rotomat® Autolift 1000

Hänel ontwikkelt dit automatische liftbedieningsapparaat om de Hänel Rotomat® paternosterkasten snel en efficiënt met de meest uiteenlopende opslagbakken te vullen.

Jaren 80 - Oprichting van de vestigingen

Oprichting van de vestigingen Hänel USA en Hänel Frankrijk. Oprichting van de vestigingen Hänel USA en Hänel Frankrijk. Begin 1990 volgde Hänel Nederland.

1978 - Opslagcapaciteit van meer dan 10 ton

Hänel construeert en produceert liften voor zware lasten met een opslagcapaciteit van meer dan 10 ton. Destijds een noviteit!

1973 - Lichte bouwwijze

Hänel houdt zich al in 1973 bezig met de lichte bouwwijze en ontwikkelt de eerste aluminium liften ter wereld. Deze technische prestatie is tot op heden niet gekopieerd.

1972 - Derde Hänel fabriek

In Altstätten SG, Zwitserland, wordt de derde Hänel fabriek geopend.

Jaren '70 - Industriële paternosters

Begin jaren '70 worden de eerste industriële paternosters van Hänel geïntroduceerd.

1968 - Tweede Hänel fabriek

De tweede Hänel fabriek wordt in Wiesentheid/Beieren in bedrijf genomen. Hänel Precisie-tandwielen Bad Friedrichshall, Duitsland

1957 - Paternosterprincipe

Hänel produceert als eerste fabrikant in Europa archiefliften volgens het paternosterprincipe in serie.

1953 - Hänel Bad Friedrichshall

Al in 1933 begon Gerhard Hänel in Lauter (deelstaat Saksen) voor zichzelf met een bedrijf dat stalen meubels bouwde. 1953 Gerhard Hänel richt in Bad Friedrichshall, Duitsland, het bedrijf Hänel Büro- und Lagersysteme op.

1933 - Bedrijfsoprichting

Al in 1933 begon Gerhard Hänel in Lauter (deelstaat Saksen) voor zichzelf met een bedrijf dat stalen meubels bouwde.