Bij de aanschaf van tweedehands machines voorzichtig te werk gaan -

valkuilen voorkomen!

Geachte klanten en partners, 

De magazijnliften van Hänel zijn kwalitatief hoogwaardige, veilige en duurzame systemen. De hoge betrouwbaarheid is de grondslag voor een markt van tweedehands Hänel magazijnsystemen. Er wordt ook steeds weer tweedehands materieel aangeboden door handelaren (ook buiten de EU) die door Hänel niet zijn geautoriseerd. Dit kan tot negatieve consequenties voor de koper leiden. 

Hieromtrent ontvingen wij in de loop der jaren steeds vaker hulpkreten van gedupeerde klanten die geen service ontvingen of die hun tweedehands aangeschafte installaties niet in gebruik konden nemen. Als fabrikant helpen wij al jaren ook deze klanten. Alle magazijnsystemen van Hänel worden specifiek voor het betreffende land geproduceerd en kunnen niet zomaar in andere landen worden ingezet. Om voor deze magazijnsystemen een wettelijke goedkeuring te krijgen, moeten er gedeeltelijk omvangrijke en dure aanpassingen resp. veranderingen worden uitgevoerd. 

Onze specialisten zijn ermee bezig om voor de betreffende ondernemingen die met ons contact hebben opgenomen de door de verkopers van tweedehands materialen veroorzaakte problemen op te lossen.

Hieronder volgen enkele voorbeelden: 

  • Ge-importeerde magazijnsystemen voldoen doorgaans niet aan de wettelijke voorschriften resp. de voor het betreffende land specifieke eisen met betrekking tot de toegepaste taal van veiligheidsborden, veiligheidsaanwijzingen en gebruiksaanwijzing.
  • Deze installaties zijn in sommige gevallen ook in technisch opzicht er niet voor ontworpen en bestemd om in een ander land dan het oorspronkelijke, hiervoor bestemde, land te worden gebruikt. Een eenduidig kenmerk hierbij is onder andere het verschil in spanning bij de verschillende landen.
  • Zijn tweedehands magazijnsystemen door „handelaren“ gemodificeerd of omgebouwd, dan is de door Hänel oorspronkelijk opgestelde „risicobeoordeling“ bij de „CE-verklaring“ niet meer geldig.
  • De voorgeschreven en jaarlijks terugkerende veiligheidscontroles conform de wettelijke voorschriften zijn dan in veel gevallen niet meer mogelijk of worden in ieder geval aanzienlijk bemoeilijkt.


De kantoor- en magazijnsystemen van Hänel worden al sinds de jaren 50 in Duitsland verkocht en door Hänel Büro- und Lagersysteme GmbH & Co. KG technisch en gebruikstechnisch verzorgd. De magazijnsystemen van Hänel werken betrouwbaar en efficiënt. Mocht er echter toch een keer sprake zijn van een storing, dan staat het Hänel serviceteam met zijn uitstekend opgeleide en geschoolde servicetechnici snel ter beschikking.

Wij hopen dat u aan de hand van deze informatie de juiste beslissing zult nemen voor de aanschaf van een Hänel magazijnsysteem – hetzij nieuw of tweedehands.

Voor vragen kunt u natuurlijk altijd terecht bij het Hänel serviceteam en uw persoonlijke adviseur.

Met vriendelijke groeten,
Hänel Kantoor- en Magazijnsystemen
Mark van der Voort – Service leider

Hoofd Service
Tel. +31 78 890 7650
E-Mail: info@haenel.nl
www.haenel.nl