Robert Aebi GmbH, 88480 Achstetten, Duitsland

In de Hänel liftbesturing MP 14 N zijn alle relevante artikelen uit Microsoft Dynamics AX opgeslagen

Het bedrijf Robert Aebi GmbH levert machines, apparaten en voertuigen van gerenommeerde merken in Zuid-Duitsland. Het bedrijf verkoopt het com-plete scala aan Volvo-bouwmachines in Zuid-Duitsland.

De zeven servicepunten worden vanuit het centrale magazijn in de vestiging in Laupheim bevoorraad. Een Hänel Lean-Lift® fungeert daar als opslagoplossing voor reserveonderdelen. Deze lift is vlak naast de verpakkingsstraat geïntegreerd. Zo worden loopafstanden en toegangstijden aanzienlijk verkort.

Probleemloze integratie in het bedrijfsnetwerk

Voor de bedrijfsbrede resourceplanning wordt Microsoft Dynamics AX gebruikt. De Hänel Lean-Lift® is via het bedrijfsnetwerk aangesloten en ontvangt de artikelgegevens en orders via het CIFS-protocol van het ERP-systeem.

Door het geïntegreerde artikelpoolbe-heer zijn alle relevante artikelen uit Microsoft Dynamics AX in de liftbesturing opgeslagen. Als een order bij de lift met een barcodescanner wordt opgeroepen, worden de desbetreffende items automatisch naar de werkopening gebracht.

Alle artikelen zijn overzichtelijk en ruimtebesparend op de multifunctionele containers van Hänel georganiseerd. De Hänel vak- en dieptevakweergave ondersteunt de medewerker bij het foutloos identificeren van het opgevraagde reserveonderdeel.

Maximaal bedieningsgemak en maximale functionaliteit dankzij touchscreen

Op het 12 inch touchscreen van de Hänel besturing MP 14 N wordt behalve de uit te nemen hoeveelheid ook de artikelnaam weergegeven. Na het bevestigen op de besturing brengt de lift automatisch het volgende item naar de werkopening.

Als alle items van een order zijn afgehandeld, wordt de order op de besturing gesloten. Bij de overdracht van de orders naar de Hänel Lean-Lift® worden de desbetreffende magazijnvoorraden al in Microsoft Dynamics geactualiseerd.

Elke vierkante meter wordt optimaal benut, dat is pure efficiëntie

De ruim 9 meter hoge verticale lift benut de volledige hoogte van de hal en biedt een maximaal opslagvolume op een zeer kleine plaatsingsoppervlakte. In 82 containers kan zo meer dan 20 ton aan reserveonderdelen veilig en beveiligd worden opgeslagen. 

Door de qua hoogte geoptimaliseerde opslag in de lift worden zelfs de meest uiteenlopende componenten ruimtebesparend en dus kostenefficiënt opgeslagen.

Energie-efficiënt picken en gelijktijdige verhoging van de pickprestaties

De Hänel Lean-Lift® in EcoDrive®-uitvoering beschikt over een frequentieomvormer met terugvoeding. Deze levert de bij de neerwaartse beweging van de extractor opgewekte elektrische energie terug aan het stroomnet. Bij Robert Aebi GmbH stond behalve de verhoging van de pickprestaties en de uitbreiding van de opslagcapaciteit ook de verbetering van de ergonomie op de werkplek centraal. De voordelen van de verticale lifttechniek van Hänel ten opzichte van een gewoon hoogbouwmagazijn zijn heel duidelijk: vermindering van het ongevallen- en letselgevaar en een enorme verbetering van de werkomstandigheden.

Robert Aebi GmbH is overtuigd van de hoge gebruiksvriendelijkheid van de Hänel Lean-Lift® en profiteert van de optimale begeleiding door Hänel!

"De Hänel Lean-Lift® – een beslissing voor de toekomst!"

Ulrich Heim,
hoofd afdeling Reserveonderdelen