Power Equipment

Melbourne, Australië

Power Equipment is gevestigd in Australië en heeft meerdere vestigingen. Het bedrijf werd in 1990 opgericht en telt momenteel meer dan 60 medewerkers. Power Equipment verkoopt onderdelen van verschillende fabrikanten voor dieselmotoren. In het begin werden er uitsluitend scheepsdieselmotoren verkocht, tegenwoordig levert Power Equipment de knowhow en onderdelen voor dieselmotoren in de industriële sector.

Opslag van kleine onderdelen

Naast de twee reeds in bedrijf genomen magazijnliften breidde het bedrijf in 2011 opnieuw uit met twee Lean-Liften®. Inmiddels is het onderdelenmagazijn aangevuld met twee verdere Lean-Liften®. Alle magazijnliften hebben een hoogte van negen meter. Zij worden gebruikt voor de opslag van een groot aantal kleine onderdelen voor het onderhoud of de montage van bootmotoren. Hierbij is de besparing op het gebied van het grondoppervlak enorm.

De integratie van de liften in het bedrijfsnetwerk maakt een compleet voorraadoverzicht mogelijk. Maar ook de veiligheid is aanzienlijk verhoogd. De arbeidsveiligheid voor de medewerkers is een stuk hoger en de dure reserveonderdelen worden veilig en beveiligd opgeslagen. Alle op- en uitslagbewegingen worden met barcodescanners geboekt en bevestigd. Zo kunnen alle voorraadbewegingen worden gevolgd.

Geautomatiseerde uitgifte van reserveonderdelen

De automatisering van de uitgifte van reserveonderdelen met de Hänel Lean-Liften® was de belangrijkste maatregel voor de efficiëntieverhoging in het onderdelenmagazijn. Door de onderlinge koppeling van de liften wordt het benodigde reserveonderdeel automatisch naar de werkopening van de Lean-Lift® gebracht waarin het is opgeslagen. De snelheid van de afwikkeling van de verzending is op deze manier flink verhoogd. Reserveonderdelen worden nu ’s nachts verzonden. Een cruciaal voordeel voor de groei van het bedrijf.