Pomtava SA | Reconvilier, CH

Optimaal beheer van de productiegereedschappen

Meer productieruimte bij gelijktijdige vergroting van de opslagruimte een gemakkelijke opgave voor de Hänel Rotomat® magazijnlift 

Het bedrijf Pomtava SA uit West-Zwitserland is een specialist op het gebied van tandwieldoseerpompen. De producten worden gekenmerkt door precisie en betrouwbaarheid. Om de opslagcapaciteit te vergroten en tegelijkertijd sneller toegang tot gereedschappen, ruwe materialen en documenten te krijgen, maakt het bedrijf al jarenlang succesvol gebruik van magazijnoplossingen van Hänel. 

Op de afdeling Kwaliteitsborging worden 550 verschillende artikelen, bijvoorbeeld gereedschappen en meetinstrumenten, in een Hänel Rotomat® magazijnlift opgeslagen. Het bedrijf profiteert van de systematische gereedschapopslag met bescherming tegen stof en kon door de compacte bouwwijze van de Hänel magazijnlift waardevolle productieruimte winnen. 

De microprocessorbesturing MP 12 N met geïntegreerd magazijnbeheer zorgt voor optimale processen in de lift 

Na het invoeren van het artikelnummer wordt de desbetreffende multifunctionele draagset naar de werkopening van de Hänel Rotomat® magazijnlift gebracht en kan de medewerker het gereedschap op ergonomische hoogte uitnemen. 

Een andere magazijnlift fungeert in de productiehal van het bedrijf als centraal magazijn voor ruwe materialen en montageonderdelen. Het slijtarme werkblad van V2A-staal wordt bij het picken op ergonomische hoogte ook als aflegvlak door de medewerkers gebruikt. Verder worden op de administratie van het bedrijf ordners met klantgegevens in een Hänel Rotomat® kantoorlift gearchiveerd. 

Met de veelzijdige magazijnoplossingen van Hänel konden de systematische opslag en het beheer van gereedschappen, ruwe materialen en dossiers succesvol worden geoptimaliseerd.

'Wij waren op zoek naar manieren om de opslag en het beheer van onze productiegereedschappen te verbeteren. Met de Rotomat® heeft Hänel ons een oplossing op maat geboden waarmee wij dit proces konden optimaliseren.'

Arnaud Zimmermann
algemeen directeur