Ministerie van Economische Zaken, Werkgelegenheid en Verkeer van Nedersaksen

in Hannover

Hänel Rotomat® kantoorliften als werkplek voor mensen met een zware visuele handicap

Het ministerie van Economische Zaken, Werkgelegenheid en Verkeer van de deelstaat Nedersaksen creëert speciaal aangepaste werkplekken voor mensen met een handicap. Alle kantoorartikelen van dit overheidsorgaan worden centraal in een Hänel Rotomat® kantoorlift georganiseerd.

Het bijzondere daaraan: dit werk kan door een medewerker met een zware visuele handicap gedaan worden. In een computersysteem met braille-invoerapparaat zijn alle kantoorartikelen geregistreerd en op categorie gesorteerd. Via een zoekmasker kunnen bepaalde artikelen geselecteerd worden. De computer fungeert tegelijkertijd als besturingseenheid voor de Hänel Rotomat® kantoorlift en brengt de opgevraagde materialen naar de werkopening. Voor de zekerheid kunnen de zoekresultaten en besturingscommando’s ook via luidsprekers gemeld worden.

Verder zijn de verschillende opslagplaatsen direct bij de werkopening in braille gemarkeerd. Door al deze aanpassingen is zelfs bij de meest uiteenlopende opgeslagen artikelen een toegang zonder verwisseling mogelijk. Een veiligheidsgordijn voor de lift voorkomt dat er per ongeluk in de bewegende lift wordt gegrepen.

Ons partnerbedrijf Dräger & Lienert uit Marburg heeft in samenwerking met de specialisten van Händel deze blindengeschikte aanpassing met de software „DL Kontaktmanager“ ontwikkeld.

De Hänel Rotomat® maakt niet alleen indruk door zijn obstakelvrije bediening, maar ook door zijn flexibiliteit. Door de perfecte aanpassing van de liftafmetingen aan het onder monumentenzorg vallende gebouw wordt de beschikbare ruimte optimaal benut. Door de optimale indeling van de draagsets met ladebakken en tussenrasters kunnen de meest uiteenlopende kantoorartikelen ruimtebesparend in de Hänel Rotomat® opgeslagen worden.

Opnieuw een obstakelvrije oplossing van de specialisten van Hänel!