Kuhn S.A., Impasse des Fabriques, 67700 Saverne, Frankrijk

Overtuigende magazijnorganisatie met zeven Hänel Lean-Liften® en drie 3-assige Hänel Multi-Space® magazijnliften

Een nauwkeurig voorraadbeheer dat de norm bepaalt: ruim 33.000 artikelen geordend en beheerd, met een opmerkelijk foutenpercentage van slechts 0,1 % bij meer dan 100.000 bewegingen!

Kuhn, met hoofdkantoor in het Franse Saverne en wereldwijde aanwezigheid, is een van ’s werelds grootste bedrijven in de landbouwtechniek en staat bekend om zijn hoogwaardige producten, technologische vooruitgang en bevlogen begeleiding van klanten.

Midden op de productieafdeling in de hoofdfabriek fungeren zeven Hänel Lean-Liften® en drie 3-assige Hänel Multi-Space® magazijnliften als centraal gereedschapsuitgiftestation. Hier worden meer dan 33.000 zeer verschillende gereedschappen en arbeidsmiddelen precies geordend en beheerd.

Flexibele opslag van zeer verschillende gereedschappen

Daarbij gaat het om een breed scala aan artikelen, variërend van extreem kleine tot grote en zware gereedschappen. De uiterst veelzijdige en flexibele Hänel liften bieden daarbij niet alleen voldoende ruimte voor de opslag van de meest uiteenlopende soorten gereedschappen, maar maken ook een gestructureerde organisatie en eenvoudige toegang tot de benodigde artikelen mogelijk.

 

Precieze toegang dankzij duidelijke identificatie van opslagplaatsen

Een belangrijke reden voor het opmerkelijk lage foutenpercentage van slechts 0,1 % bij meer dan 100.000 bewegingen per jaar is het softwaregestuurd organiseren van alle artikelen in de Hänel magazijnliften. Dankzij het intelligente opslagplaatsbeheer in combinatie met de Hänel vak- en dieptevakweergave vinden de processen bij Kuhn snel en eenvoudig plaats. Dit draagt ertoe bij dat pickfouten effectief kunnen worden voorkomen.

Slim magazijnbeheer voor betrouwbare voorraad en eenvoudige bediening

De ERP-software IBO maakt een effectief en centraal beheer van alle artikelen bij Kuhn mogelijk. Het door FORM-EL ontwikkelde PISTAR wordt als magazijnbeheersoftware gebruikt. PISTAR communiceert via de Hänel liftbesturing MP 12 N in de bedrijfsmodus HostWeb door middel van een SOAP-interface rechtstreeks met IBO en verstrekt automatisch de opslagplaatsen van de artikelen in de verschillende Hänel liften. Dankzij deze slimme verbinding kunnen de benodigde gereedschappen eenvoudig op de terminal in een grafisch containeroverzicht worden opgevraagd en vervolgens gaan ze via bediening op afstand naar de werkopeningen van de desbetreffende Hänel liften. Door deze naadloze integratie van het magazijnbeheer met de liftsystemen profiteren de medewerkers van een geoptimaliseerde werkwijze en een vlotte informatiestroom.

Dit leidt tot een verhoogde productiviteit en nauwkeurigheid. Dit complete magazijnbeheer garandeert hierdoor een optimale controle van de voorraad en vergemakkelijkt de toegang tot de benodigde materialen en gereedschappen.

Ruimtebesparing in de productieruimte

De intralogistieke oplossing van Hänel maakt een optimale ruimtebenutting mogelijk, zodat er efficiënte werkplekken in de waardevolle productieruimte kunnen worden gecreëerd. In tegenstelling tot traditionele stellingen in de breedte nemen de verticale liften maar weinig ruimte in beslag en benutten ze de beschikbare hoogte optimaal. De ruimtebesparing is een van de geweldige eigenschappen van het verticale liftprincipe van Hänel en draagt bij aan het maximaliseren van opslagruimte en aan het optimaal benutten van productieruimtes. Dit grote geautomatiseerde gereedschapsmagazijn, dat zich op de afdeling Gereedschapsvoorbereiding bevindt, maakt een naadloze workflow voor de beschikbaarstelling aan de gehele productieketen mogelijk.

Moeiteloos uitnemen van zware lasten met de Hänel Multi-Space®

Aan de achterkant van het centrale gereedschapsuitgiftestation bij Kuhn zijn drie Hänel Multi-Space® magazijnliften geplaatst. Deze beschikken over extra werkopeningen en bieden de medewerkers comfortabele toegang tot een gigantische hoeveelheid opgeslagen artikelen.

Met name bij de omgang met zware lasten schept Hänel de voorwaarde voor een ergonomische werkomgeving met maximaal comfort en efficiëntie. De 3-assige Hänel Multi-Space® magazijnliften zijn uitgerust met neerklapbare draagrails en kraanbanen, die ervoor zorgen dat er ergonomisch en efficiënt kan worden gewerkt in het magazijn.

Snelle verzending van reserveonderdelen wereldwijd

In het logistieke centrum van Kuhn Parts in Monswiller zorgen 14 Hänel Lean-Liften® als expeditiemagazijn voor de betrouwbare beschikbaarstelling van reserveonderdelen. Door het gebruik van deze 9,4 meter hoge Hänel Lean-Liften® wordt de beschikbare ruimte optimaal benut. Dankzij een precieze identificatie van opslagplaatsen en een intelligent beheersysteem kan het bedrijf een hoge voorraadbetrouwbaarheid garanderen en ervoor zorgen dat de klanten snel toegang tot reserveonderdelen hebben.

Dankzij veel Hänel magazijnliften voor de meest uiteenlopende eisen kan Kuhn zijn magazijnprocessen op een hoog niveau optimaliseren en een effectief voorraadbeheer garanderen. Met de intralogistieke oplossingen van Hänel kan Kuhn zijn productiviteit verhogen, het aantal fouten verminderen en een soepele logistiek garanderen.

"Door de intralogistieke oplossingen van Hänel konden wij de overstap van meerdere statische opslagplaatsen en een Just-in-Time-methode met weinig voorraadtransparantie naar een sterk gecomprimeerd, geautomatiseerd magazijnmodel maken, waardoor wij onze uitvaltijden en tekorten drastisch konden verminderen."

Marc Lorentz,
Centraal gereedschapsbeheerder