HT CONNECT GmbH & Co. KG, Norisstraße 4, 91257 Pegnitz, Duitsland

24 Hänel Lean-Liften® als centraal e-commerce-expeditiemagazijn

De moderne logistieke oplossing zorgt voor een hoge klanttevredenheid bij het bestellen via de webshop

Het familiebedrijf HT Connect in Pegnitz is gespecialiseerd in alle soorten fittings. Het complete assortiment wordt via zijn webshop PVC-Welt.de verkocht. 24 Hänel Lean-Liften® vormen het centrale expeditiemagazijn en zorgen voor een vlekkeloze en efficiënte goederenstroom achter de groeiende webshop.

Ruimtebesparende opslag door hoogteoptimalisatie voor effectief picken

In de verticale liften van Hänel is 95 procent van alle in de shop aangeboden artikelen systematisch en ruimtebesparend georganiseerd. Daarbij worden door benutting van de volledige hoogte van de hal ruim 10.000 artikelen in de Hänel Lean-Liften® op een minimaal grondoppervlak ter beschikking gesteld. Het brede assortiment van verschillende producten is in telkens passende bakken georganiseerd en wordt hoogte geoptimaliseerd in de multifunctionele containers van Hänel in de lift opgeslagen.

Optimale integratie van de Hänel liftbesturing in het ERP-systeem JTL

De Hänel microprocessorbesturing MP 14 N in de modus HostData is aan het ERP-systeem JTL gekoppeld. Deze directe integratie van de liftbesturing maakt optimale logistieke processen mogelijk.

Het bovenliggende ERP-systeem beheert artikelen, voorraden, orders en klanten. Nadat er een bestelling in de webshop is binnengekomen, wordt er een order in het ERP-systeem aangemaakt. Deze order wordt naar het magazijn verzonden.

Voor een verhoging van de picksnelheid vindt op elke liftgroep een systeemgestuurde parallelle voorpositionering plaats. Het samenspel van ERP-systeem en intelligente liftbesturing is de basis voor de snelle, flexibele en efficiënte goederenafhandeling bij HT Connect.

De order wordt aan het begin met een van de barcodescanners vlak onder de MP 14 N-besturing geregistreerd en daardoor in het systeem gestart. Vervolgens brengt de extractor in de Hänel Lean-Lift® de benodigde multifunctionele containers automatisch één voor één naar de werkopening. Op deze manier zetten, in elke liftgroep, vier Hänel Lean-Liften® tegelijkertijd de te picken artikelen op ergonomische uitneemhoggte klaar.

Door dit parallel voorpositioneren bij alle zes lift-units kunnen grote orderhoeveelheden in zeer korte tijd worden afgehandeld.

Betrouwbare identificatie van het uit te nemen artikel door de Hänel Pick-o-Light®-Vario

De Hänel Pick-o-Light®-Vario ondersteunt de medewerkers door het begeleid en efficiënt Pick-by-Light-picken. De telkens relevante opslagplaats op de container wordt direct in de werkopening foutloos door een lichtpunt gemarkeerd. Bovendien krijgt de gebruiker de hoeveelheid en opslagplaats op het display van de MP 14 N-besturing van Hänel te zien. Alle artikelen kunnen zo snel, veilig en op ergonomische hoogte uit de liften gehaald en direct op de aangrenzende rollenband verzameld worden. Elk afgehandeld order-item wordt op de besturing bevestigd, in het ERP-systeem geboekt en in de rode orderbak gelegd. Ondertussen wordt het volgende item al automatisch in de lift klaargezet. Als alle items van een order uit de eerste liftgroep zijn afgehandeld, wordt de orderbak via de middelste rollenband ter completering naar de andere liftgroepen overgedragen.

Schaalbare pickprestaties door parallel voorpositioneren

Hoge pickprestaties, die flexibel aan het bestelvolume kunnen worden aangepast, zijn een belangrijk voordeel voor de seizoensgebonden orderportefeuille bij HT Connect. Door het parallel voorpositioneren bij elke liftgroep kunnen de orders snel worden afgehandeld. Om de pickprestaties extra te verhogen, werken er in het hoogseizoen met grote orderhoeveelheden zelfs twee medewerkers bij elke liftgroep.

Zodra de orders het Hänel pickmagazijn hebben doorlopen, worden ze naar de verpakkingsstraat doorgestuurd en vervolgens naar de klant verzonden.

Het systematisch in real-time organiseren van ruim 10.000 artikelen vormt de basis voor een vlekkeloos bestelproces in de webshop. Dit wordt gegarandeerd door de directe uitwisseling tussen de Hänel besturingen en het ERP-systeem JTL. Hierdoor zijn alle voorraden en magazijnprocessen altijd up-to-date en traceerbaar geregistreerd.

Daardoor kan HT Connect zijn webshopklanten express leveringen voor de volgende dag betrouwbaar garanderen.

De daaruit voortvloeiende hoge klanttevredenheid zorgt ervoor dat HT Connect gestaag groeit. Daarom breidt het bedrijf zijn bestaande magazijn in de nabije toekomst uit met nog eens zes Hänel Lean-Liften®. Hier komt een ander voordeel van de Hänel liften aan het licht, want de opslagcapaciteit kan op elk moment uitgebreid en voor een maximale benutting van de beschikbare ruimte aangepast worden. In de laatste uitbreidingsfase wil HT Connect 48 Hänel Lean-Liften® gaan gebruiken.

Met het gebruik van de Hänel Lean-Liften® heeft HT Connect de perfecte logistieke e-commerce-oplossing voor zichzelf gevonden en profiteert het van een snelle en betrouwbare orderafhandeling en magazijnorganisatie.

"Om express leveringen voor de volgende dag te garanderen, besturen wij op dit moment 24 Hänel Lean-Liften® met meer dan 10.000 opgeslagen artikelen rechtstreeks vanuit het ERP-systeem. Dit geeft ons en de medewerkers ook bij grote orderhoeveelheden maximale efficiëntie en zorgt zo voor tevreden klanten."

Horst Toeffels,
Directeur