Herren Frères & Cie

Grandson, CH

Hoogste flexibiliteit bij de opgeslagen artikelen door een extra brede Lean-Lift® en twee Lean-Lift® palletmagazijnen

Het bedrijf Herren Frères & Cie uit West-Zwitserland is een grote dienstverlener op het gebied van sanitair en verwarming.

Het centrale magazijn bestaat uit een extra brede Hänel Lean-Lift® en twee Hänel Lean-Lift® palletmagazijnen. Over een hoogte van ruim 6 meter worden meer dan 1.800 verschillende sanitaire onderdelen alsmede productiematerialen en reserveonderdelen qua hoogte geoptimaliseerd opgeslagen. Met de ruim 3,20 meter brede werkopening biedt de verticale lift plaats aan 45 opslagplaatsen per container.

Ergonomische opslag van complete pallets over een hoogte van 6 meter in het Hänel Lean-Lift® palletmagazijn

Voor de beschikbaarstelling van zware onderdelen maakt het bedrijf gebruik van twee Hänel Lean-Lift® palletmagazijnen. 

Hierin kunnen pallets met een palletwagen direct ergonomisch en veilig op een van de 34 containers worden op- en uitgeslagen.

Met de Hänel besturing MP 12 N kunnen alle onderdelen in de verticale liften eenvoudig worden beheerd. De medewerkers vragen de benodigde onderdelen op door het artikelnummer op de Hänel besturing MP 12 N in te voeren. 

De Hänel Lean-Lift® zet deze vervolgens ergonomisch in de werkopening klaar. Bij het uitnemen worden verwisselingen effectief voorkomen door de vak- en dieptevakweergave. De actuele artikelvoorraad kan op elk moment op het touchscreen van de compacte besturing worden bekeken.

In het archief in het kantoorgebouw worden in twee Hänel Rotomat® kantoorliften documenten van klanten en technische documenten gearchiveerd. Ook hier wordt de volledige hoogte van de ruimte inclusief de kelder benut.

'Door de Hänel Lean-Liften® kunnen wij de gewonnen ruimte voor de opleidingswerkplaats gebruiken. Met de Hänel besturing hebben wij op elk moment controle over de complete magazijnvoorraad. Deze investering heeft volledig aan onze verwachtingen voldaan.' 

Daniel Herren
directeur