H. Beligné & Fils S.A.S., ZI Les Nouvelles Franchises, Rue des Ageottes, 52200 Langres, Frankrijk

Perfectie bij het verzenden met 16 Hänel Lean-Liften® en een krachtige softwareoplossing

De Hänel Lean-Liften® helpen het kleine logistieke team om indrukwekkende pickaantallen te behalen en een optimaal verzendproces te garanderen

H. Beligné & Fils S.A.S., een 400 jaar oud familiebedrijf in Langres (van oudsher de vestigingsplaats van de messenfabrikanten in Frankrijk), is een toonaangevende distributeur van de grote lokale en internationale bestekmerken op de Franse markt. In dit bedrijf worden sinds 2005 magazijnoplossingen van Hänel gebruikt om het omvangrijke assortiment efficiënt verzendklaar te zetten.

Hänel Lean-Liften® optimaliseren de verzending: efficiënt, veilig en ergonomisch

Beligné heeft gekozen voor het gebruik van 16 Hänel Lean-Liften® als centraal expeditiemagazijn voor het picken van de meest uiteenlopende messen. Om de orders efficiënt af te handelen, is er maar één medewerker bij acht verticale liften nodig. Met de op maat gemaakte IT-oplossing worden de orders per liftgroep samengevoegd en de startcommando's worden rechtstreeks via besturing op afstand naar alle acht liften van deze groep overgedragen. Elke lift brengt de container met het benodigde artikel zelfstandig naar de werkopening. Daar wordt het artikel uitgenomen en de medewerker bevestigt dit op de besturing MP 12 N. Vervolgens brengt de lift automatisch de volgende container naar de werkopening.

 

 

Door dit doordachte proces kan er snel en nauwkeurig worden gepickt. Er wordt enorm veel tijd bespaard door het gelijktijdig werken bij meerdere liften, omdat er geen wachttijden ontstaan.

Op maat gemaakte IT-oplossing voor een geoptimaliseerde magazijnorganisatie

Beligné profiteert door de slimme koppeling van zijn magazijnbeheersoftware aan het expeditiemagazijn van Hänel Lean-Liften® van talrijke voordelen bij het systematisch picken. Dit systeem garandeert een altijd actueel voorraadbeheer, waardoor bijbestellingen automatisch in het ERP-systeem kunnen worden geplaatst. Bijzondere aandacht verdient de slimme besturing van de liften op afstand door de magazijnbeheersoftware, die het tijdgeoptimaliseerd picken van de orders met een optimale liftbeweging mogelijk maakt. Deze software stelt daarbij altijd alle relevante informatie op overzichtelijke wijze ter beschikking aan de gebruiker en maakt het dagelijks werk daardoor makkelijker.

Betrouwbaar uitnemen van artikelen dankzij optimale identificatie van opslagplaatsen

Door het gebruik van de Hänel Lean-Liften® is het aantal pickfouten sterk gereduceerd. Met de Hänel vak- en dieptevakweergave kunnen de opslagplaatsen eenvoudig en snel worden geïdentificeerd. Dit systeem ondersteunt de medewerkers ook bij een hoog werktempo en voorkomt verwisselingen of vergissingen op betrouwbare wijze.

Ergonomie als succesfactor

Beligné hecht veel waarde aan veiligheid en ergonomie op de werkplek. Het ergonomische pickproces met de Hänel Lean-Liften® maakt ook hier indruk: de medewerkers kunnen zich op hun belangrijkste taken concentreren, omdat ze geen tijd hoeven te verspillen aan lange loopafstanden of aan het zoeken naar artikelen. Hierdoor kunnen de orders sneller worden afgehandeld en worden de productiviteit en arbeidsveiligheid verhoogd.

Ruimtebenutting en opslagdichtheid zijn belangrijke voordelen van de Hänel oplossing

Door de verticale opslag in de Hänel Lean-Liften® kan de volledige hoogte van de hal optimaal worden benut, waardoor er waardevolle ruimte kan worden bespaard. Door de efficiëntie van het magazijnsysteem kan Beligné een groot aantal artikelen gecomprimeerd op een klein oppervlak opslaan.

Een ander voordeel zijn de multifunctionele containers van Hänel met verschillende indelingsrasters. Door de flexibele indeling van de opslagplaatsen op de container is een opslag van de artikelen op maat mogelijk, in overeenstemming met hun grootte en vorm. De ruimtebenutting wordt daardoor nog verder gemaximaliseerd, hetgeen tot een hogere totale opslagcapaciteit leidt.

Als jarenlange klant van Hänel heeft Beligné continu geprofiteerd van de nieuwste technologieën en verdere ontwikkelingen op het gebied van geautomatiseerde magazijnsystemen. De experts van Hänel hebben in nauwe samenwerking met Beligné een expeditiemagazijn op maat ontwikkeld dat voldoet aan de hoge eisen van het bedrijf.

Met deze performancegerichte intralogisitieke oplossing van Hänel optimaliseert Beligné zijn verzendproces en verhoogt het de efficiëntie en klanttevredenheid blijvend.

"Door het gebruik van de Hänel Lean-Liften® met een krachtige softwareoplossing behalen wij bij Beligné indrukwekkende pickaantallen. Door de hoge efficiëntie, veiligheid en ergonomie van de intralogistieke oplossingen van Hänel kunnen wij een perfect verzendproces realiseren en de klanttevredenheid vergroten."

Jérôme Beligné,
Directeur