DIRTT Environmental Solutions, Phoenix, Arizona, VS

De Hänel Lean-Lift® als distributiecentrum direct op de productieafdeling

DIRTT is de expert als het gaat om de binneninrichting van gebouwen. Bij de vestiging in Phoenix, Arizona, werken 85 medewerkers. In een Hänel Lean-Lift® worden op het kleinste grondoppervlak ijzerwaren en toebehoren zoals houders, bevestigingselementen en bouten qua hoogte geoptimaliseerd opgeslagen. 

Uiterst compacte opslag in de Hänel Lean-Lift® maakt waardevolle productieruimte vrij 

De Hänel Lean-Lift® Highspeed fungeert hier als distributiecentrum voor de complete productieafdeling. Door de opslag in de hoogte zijn er veel minder aanvullende hoge stellingen nodig. Verder zijn de efficiëntie en ergonomie blijvend verbeterd. 

De artikelen zijn overzichtelijk en compact in de individueel aangepaste multifunctionele containers van Hänel opgeslagen. Dankzij het flexibele indelingsmateriaal van Hänel kunnen de meest uiteenlopende onderdelen systematisch worden opgeslagen. In combinatie met de qua hoogte geoptimaliseerde opslag maakt de Hänel Lean-Lift® een maximale compressie van de opgeslagen artikelen mogelijk. Het distributiemagazijn neemt daardoor minder bedrijfsruimte in beslag en bespaart zo kosten.

De telkens voor de montage benodigde onderdelen worden desgewenst direct uit de Hänel Lean-Lift® gepickt en aan de productieafdeling ter beschikking gesteld. Dit Just-in-Time principe houdt de productieprocessen slank en er is geen extra ruimte voor tussenmagazijnen nodig. 

Snel en foutloos picken met de Hänel Pick-o-Light-Vario® 

Met een barcodescanner wordt de order op de Hänel besturing MP 12 N gestart. Vervolgens worden de containers met de opgevraagde artikelen automatisch naar de werkopening gebracht. Om de benodigde onderdelen snel te vinden, worden ze door de Hänel Pick-o-Light-Vario® met een lichtmarkering aangeduid. De medewerkers worden zo actief ondersteund bij het foutloos picken. 

Het geïntegreerde magazijnbeheer in de Hänel besturing MP 12 N maakt bovendien een constante inventarisatie van alle opgeslagen onderdelen en hoeveelheden mogelijk. Via deze real-time inventarisatie worden bijbestellingen met voldoende voorlooptijd gestart.

DIRTT heeft op zijn hoofdkantoor in Calgary, Alberta, Canada, al zeer goede ervaringen met de intralogistieke oplossingen van Hänel opgedaan. Daarom is een Hänel Lean-Lift® ook bij de vestiging in Phoenix succesvol in de processen van het bedrijf geïntegreerd.

"Dankzij de grote opslagcapaciteit van de Hänel Lean-Liften® konden wij de benodigde ruimte verminderen en de vrijgekomen stellingen verwijderen." 

Tom Donnell,
Hoofd afdeling Equipmentinstandhouding/Inrichtingen