Brose, Colón, Querétaro, Mexico

Hightechproductie in Mexico met magazijnoplossingen ‘Made in Germany’

Brose vertrouwt bij de aanvoer van reserveonderdelen op Duitse technologie en ziet in de Hänel Lean-Liften® de perfecte intralogistieke oplossing

Brose is de op drie na grootste toeleverancier voor de auto-industrie ter wereld die in handen van een familie is. Bij de vestiging in Querétaro, Mexico, is een Hänel Lean-Lift® ingericht als onderdelenmagazijn voor de machines op de productieafdeling. In slechts één verticale lift bevinden zich talrijke reserveonderdelen, die naar vestigingen van Brose in de hele wereld worden verzonden. 

Stijging van het opslagvolume door maximaal laadvermogen en geoptimaliseerde opslag 

In de Hänel Lean-Lift® met een hoogte van bijna 9 meter en een totaal laadvermogen van maar liefst 60 ton worden reserveonderdelen voor de machines op de productieafdeling klaargezet. 

Deze verticale lift van Hänel gebruikt hiervoor maar een heel klein grondoppervlak en door de qua hoogte geoptimaliseerde opslag worden de opgeslagen artikelen extra gecomprimeerd. 

De reserveonderdelen zijn systematisch op de multifunctionele containers opgeslagen. De Hänel Lean-Lift® stelt daarbij een groot aantal opslagplaatsen beschikbaar, waarbij de volledige hoogte van de hal wordt benut.

Tegelijkertijd is het benodigde grondoppervlak van het onderdelenmagazijn veel kleiner dan dat van traditionele stellingmagazijnen. Zo wordt er waardevolle productieruimte bespaard. 

De Hänel Lean-Liften® – snelle processen, voorraadbetrouwbaarheid en hoge kwaliteit van de zendingen 

De betrouwbare aanvoer van reserveonderdelen is cruciaal voor een vlekkeloze productie.

Alle orders worden centraal via het Brosesysteem aan de afdeling gemeld. Bij het picken van de orders maken de medewerkers gebruik van de compacte besturing MP 12 N van Hänel. Alle artikelen worden aan de hand van het onderdeelnummer direct op de lift opgevraagd en hierna naar de werkopening getransporteerd. Het uitnemen wordt vervolgens op de besturing bevestigd en de artikelvoorraad wordt in het geïntegreerde magazijnbeheer van de liftbesturing geactualiseerd. 

De Hänel Lean-Lift® als onderdelenmagazijn maakt snelle processen, voorraadbetrouwbaarheid en een hoge kwaliteit van de zendingen mogelijk voor Brose.

Optimale bescherming van de opgeslagen artikelen bij brand door hightechblusinstallatie 

Om een betrouwbare aanvoer van reserveonderdelen voor de complete productieafdeling te garanderen, is in de Hänel Lean-Lift® een blusinstallatie geïnstalleerd voor het geval er brand ontstaat. Bij brand wordt het blusmiddel van bovenaf de lift in geleid, waarna het vuur wordt gedoofd. Aangezien de blusinstallatie zonder water werkt, raken de opgeslagen artikelen niet beschadigd bij het blussen. 

De bekleding van het blussysteem is door Brose optisch aangepast aan het design van de verticale lift van Hänel. 

Der Hänel Lean-Lift® als onderdelenmagazijn maakt snelle processen, voorraadbetrouwbaarheid en een hoge kwaliteit van de zendingen mogelijk voor Brose. Het bedrijf heeft daarom al meer Hänel magazijnliften aangeschaft!

"Aangezien geschoolde monteurs ons in Mexico terzijde staan, weten wij zeker dat wij met de keuze voor de Hänel magazijnliften een slimme beslissing hebben gemaakt."

Jesús Durán,
Manager Instandhouding