Air Cost Control bij Toulouse

Hänel Lean-Lift®, Rotomat® en Multi-Space® in één magazijn

Ook in de internationale lucht- en ruimtevaartindustrie is Hänel een betrouwbare partner als het gaat om de optimalisatie van magazijnprocessen

Air Cost Control is een wereldwijde specialist in de distributie van elektrische vliegtuigonderdelen. Een van de opdrachtgevers is de Duits-Franse vliegtuigbouwer AIRBUS.

Air Cost Control biedt directe toegang tot duizenden losse onderdelen en complexe vliegtuigonderdelen. Een groot deel daarvan is continu op voorraad en elk moment beschikbaar voor de klanten. Om deze enorme logistieke opgave aan te kunnen, kiest het bedrijf wereldwijd voor de krachtige en flexibele magazijnsystemen van Hänel.

Air Cost Control heeft in zijn distributiecentra in Duitsland, Frankrijk en de VS in totaal 37 Hänel magazijnliften in gebruik. In het distributiecentrum in L’isle Jourdain in Frankrijk worden 12 Hänel Lean-Liften®, 12 Hänel Rotomat® industrieliften en een Multi-Space® gebruikt. In de Hänel magazijnliften zijn maar liefst 25.000 onderdelen en componenten veilig opgeslagen, geregistreerd en elk moment beschikbaar voor de klanten.

Door de directe toegang, korte loopafstanden en het gelijktijdig werken bij meerdere werkopeningen door één persoon kan de verwerkingstijd van een order flink verkort worden.

De Hänel Lean-Lift® is het optimale magazijnsysteem voor middelgrote tot grote onderdelen. De afmetingen van de containers en van de kartonnen dozen zijn zodanig dat de beschikbare containerruimte optimaal wordt benut.

Dankzij afzonderlijke inzetstukken en opzetframes kan bijna elk artikel ruimtebesparend in de multifunctionele containers van Hänel worden opgeslagen. Zo is bijvoorbeeld de opslag van kabeltrommels probleemloos mogelijk. Bij de opslag in de Hänel Lean-Lift® en in de Hänel Multi-Space® wordt eerst de hoogte van het artikel gemeten en vervolgens wordt het qua hoogte geoptimaliseerd zonder ruimteverlies opgeslagen.


Dit garandeert een uiterst efficiënte benutting van de beschikbare opslagruimte!

De 12 Hänel Rotomat® kantoorliften werken volgens het beproefde roulatie-transportprincipe. De opgevraagde artikelen worden op de ergonomische uitneemhoogte gebracht. Individuele draagsets voor uittrekbare kunststof bakken zijn bijzonder geschikt voor de opslag van veel verschillende kleine onderdelen in grote aantallen.

Al naargelang het artikel kan elke afzonderlijke draagset indien nodig aangepast worden. Dankzij het slijtarme VV2A-werkblad kunnen de kunststof bakken eenvoudig weggenomen en bewogen worden – pure ergonomie!

De verbinding van magazijnbeheersoftware en Hänel liftbesturing maakt het systeem tevens tot een krachtig netwerk.

In de magazijnbeheersoftware zijn alle artikelen met opslagplaats en aantal stuks opgeslagen. Bestellingen worden direct op de terminals weergegeven en kunnen daar bewerkt worden.

Een grafische opslagplaatsweergave op de terminals en de digitale vakweergave direct bij de werkopening vergemakkelijken de veilige toegang tot het gewenste artikel. Barcodescanner worden als tegencontrole en voor het bevestigen van de order gebruikt. Via de verbonden barcodescanner worden verzenddocumenten en etiketten voor het verdere transport gemaakt.

De samenwerking tussen hostsystemen en randapparatuur – geen probleem voor de specialisten van Hänel!

Air Cost Control gebruikt een Hänel Multi-Space® voor het archiveren van dossiers, ordners en documenten.

Twee werkopeningen verbinden het onderdelenmagazijn met de administratie en maken de directe toegang tot de documenten mogelijk op plaatsen waar ze nodig zijn.

Door het gebruik van verschillende Hänel systemen optimaliseert Air Cost Control zijn magazijnprocessen maximaal.

Effectieve ruimtebenutting, directe en snelle toegang tot opgevraagde artikelen en documenten, gelijktijdig werken aan meerdere apparaten en krachtige automatisering door de verbinding met het computersysteem.

Al deze voordelen maken de Hänel magazijnsystemen zo rendabel!