3b IDO | Lauffen am Neckar, D

Opslag van productiemateriaal direct op de productieafdeling

In Lauffen am Neckar ontwerpt en realiseert het deskundige team van 3b IDO kantoor- en objectinrichtingen op het hoogste kwaliteitsniveau voor de verkoop in heel Europa. 

Geheel volgens het bedrijfsmotto ‘Innovatie, design en organisatie’ wordt er met ambachtelijke perfectie op een productieoppervlakte van 2.800 vierkante meter geproduceerd. 

De Hänel Rotomat® magazijnlift midden op de productieafdeling 

Een Hänel Rotomat® magazijnlift fungeert midden op de productieafdeling als materiaalmagazijn voor lijmen en plaatkanten in de vorm van rollen. Deze worden direct in de kantmachine als bekleding van meubelplaten vastgelijmd. 

De opgeslagen artikelen worden in precies afgestemde opslagbakken georganiseerd. Met een maximaal laadvermogen van 350 kg per multifunctionele draagset kan in de lift meer dan 7 ton materiaal worden opgeslagen. De overzichtelijke en ruimtebesparende opslag op een klein grondoppervlak maakt de Hänel Rotomat® magazijnlift tot een echt ruimtewonder. De 2-motoren-techniek van Hänel zorgt voor een geringe slijtage bij een rustige loop. Daardoor wordt mogelijk onbalans op de draagsets optimaal gecompenseerd.

De stevige en doordachte constructie van de Hänel Rotomat® magazijnlift garandeert een hoge betrouwbaarheid en een lange levensduur. Het Hänel lichtgordijn zorgt in combinatie met de ergonomische Hänel afslaglijst voor maximale veiligheid bij het op- en uitslaan. 

De intelligente microprocessorbesturing MP 0 N-S is uitgerust met een TFT-display met een hoge resolutie. De multifunctionele draagsets van Hänel worden via een numeriek toetsenblok opgevraagd. De opslagbak wordt vervolgens direct in de werkopening klaargezet. Dankzij het roulatie-transportprincipe ‘artikel naar de bediener’ worden ook opgeslagen artikelen die veel ruimte in beslag nemen efficiënt en ergonomisch georganiseerd. 

De soepele en afsluitbare schuifdeur beschermt de opgeslagen artikelen op de productieafdeling tegen stof, vuil en toegang door onbevoegden. De energiezuinige LED-verlichting zorgt voor een optimale verlichting van de werkopening. De Hänel Rotomat® magazijnlift onderstreept met zijn hoogwaardige lakwerk in de bedrijfskleur het perfecte samenspel tussen de modernste techniek en een aantrekkelijk design. 

De Hänel magazijnoplossing heeft de werkroutes geoptimaliseerd en een meer ergonomische werkomgeving voor de medewerkers bij 3b IDO gecreëerd!

Wij zijn erg tevreden over de Hänel Rotomat® magazijnlift en zullen binnen afzienbare tijd nog meer magazijnsystemen van de firma Hänel in onze productielijnen integreren.

Jörg Scholz
directeur