Maximale picksnelheid met twee parallel werkende Hänel Lean-Liften®

Verbetering van de performance door voorpositionering van de extractor bij meerdere magazijnliften

De Hänel Lean-Lift® maakt door zijn hoge verplaatsingssnelheid al zeer goede pickprestaties mogelijk. Bovendien zijn er nog meer performance features beschikbaar, bijvoorbeeld de Access Priority Factor om zeer vaak benodigde containers gericht vlakbij de werkopening op te slaan. Verder kan de Hänel optimaliseringsbeweging een opslagoptimalisatie op toegangstijd uitvoeren.

Maximale performance voor hoge eisen

In veel omgevingen, bijvoorbeeld expeditiemagazijnen voor e-commerce, zijn de eisen aan de pickaantallen enorm hoog. Door het gebruik van twee of meer parallel werkende Hänel Lean-Liften® kan de picksnelheid nog verder worden verhoogd.

De opgeslagen artikelen zijn hiervoor over meerdere liften verdeeld. De opslagplaatsen worden centraal beheerd via de Hänel microprocessorbesturing, die ook de vertrekcommando’s in de optimale volgorde coördineert en geeft.

Na het starten van een pickorder wordt bij elke lift tegelijkertijd een van de telkens benodigde containers op ergonomische hoogte in de werkopening klaargezet. De gebruiker kan na het uitnemen van artikelen uit de eerste lift meteen bij de volgende werkopening doorgaan met picken. Tegelijkertijd brengt de extractor in de eerste lift de volgende benodigde container al tijd- en routegeoptimaliseerd naar de werkopening. Bij het gebruik van twee Hänel Lean-Liften® komt de wachttijd dus te vervallen.

Deze tijdsbesparing is een groot voordeel ten opzichte van brede verticale liften of liften met een dubbele werkopening. Het wegvallen van de beperking van de hoogte van opgeslagen artikelen is een ander voordeel.

Het werkingsprincipe van de voorpositionering


1. Een order met vier verschillende items wordt op de liftbesturing gestart. Vervolgens brengt de extractor in de linker Hänel Lean-Lift® de eerste container (blauw) naar de werkopening.


2. Terwijl de gebruiker in de eerste container (blauw) pickt, wordt in de tweede werkopening al de volgende container (groen) voorgepositioneerd.


3. De gebruiker bevestigt het uitnemen van het artikel uit de blauwe container en schakelt direct over naar de groene container. In de tussentijd wordt de blauwe container automatisch opgeslagen en de derde container (rood) klaargezet.


4. Net als eerder bevestigt de gebruiker het orderitem uit de rechterlift en vervolgens schakelt hij meteen weer over naar de linkerlift om uit de klaarstaande vierde container (rood) te picken. 


5. Het laatste item (geel) staat zonder wachttijd al klaar voor de gebruiker in de rechterwerkopening, terwijl de rode container in de linkerlift al weer wordt opgeslagen.

 

Door de gelijktijdige werking van twee Hänel Lean-Liften® komen wachttijden te vervallen. Dit is een enorm voordeel ten opzichte van brede verticale liften of liften met een dubbele werkopening. De flink verbeterde pickprestaties maken deze intralogistieke oplossing zeer efficiënt, hetgeen tot een snelle return on investment leidt.