Efficiëntie ontmoet innovatie – Hänel presenteerde op de LogiMAT
een baanbrekend onderzoek naar de integratie van AGV en Hänel Lean-Lift®

 

De integratie van automatisch geleide voertuigen (AGV) in combinatie met de Hänel Lean-Lift® is een geavanceerde oplossing om de efficiëntie en automatisering in de intralogistiek flink te verhogen.

Hänel presenteerde op de LogiMAT 2024 het concept van een baanbrekende oplossing voor de automatisering in de intralogistiek aan een breed vakpubliek. Dit onderzoek laat op indrukwekkende wijze het potentieel van het gebruik van automatisch geleide voertuigen (AGV‘s) in combinatie met de Hänel Lean-Lift® zien. Deze combinatie verhoogt de efficiëntie in productieomgevingen door

geautomatiseerde materiaalaanvoer en het flexibel picken. Het maakt een dynamisch voorraadbeheer mogelijk, dat effectief op veranderende productie-eisen kan reageren.

Deze presentatie gaf de bezoekers een concrete vooruitblik op het potentieel van moderne magazijn- en transportsystemen.

De beursbezoekers konden zich in gesprek met de experts van Hänel laten informeren over de talrijke voordelen van de combinatie van een AGV en een Hänel Lean-Lift®.

Automatisering en efficiëntie: de automatisering van transport en beschikbaarstelling van goederen in het magazijn leidt tot minder handmatige taken, vermindert het aantal foutbronnen en verhoogt de totale efficiëntie van de logistieke processen.

Optimale ruimtebenutting en veiligheid: de Hänel Lean-Lift® optimaliseert door zijn verticale opslag de beschikbare opslagruimte en maakt een veilige opslag mogelijk. Het AGV draagt ertoe bij dat goederen efficiënt naar en vanuit de lift worden getransporteerd, waardoor toegangstijden worden verkort en de veiligheid in het magazijn wordt verhoogd.

Meer transparantie: de combinatie van intelligente magazijnoplossingen en autonoom navigerende transportsystemen zorgt voor een beter overzicht van en een betere controle over magazijnvoorraden en materiaalstromen. Moderne softwareoplossingen maken een precieze besturing en bewaking van alle processen in realtime mogelijk.

Duurzaamheid: het gebruik van een energie-efficiënt transportsysteem en van de Hänel Lean-Lift®, die optioneel is uitgerust met energiebesparende technologieën zoals de Hänel EcoDrive®, draagt bij aan het verlagen van het energieverbruik en ondersteunt zo een duurzame logistiek.

De synergie van een automatisch geleid voertuig en de Hänel Lean-Lift® zorgt voor een toekomstgerichte intralogistieke oplossing die niet alleen de opslag en materiaalbeschikbaarstelling optimaliseert, maar ook de basis voor verdergaande automatiserings- en efficiëntieverhogende maatregelen vormt.