Het Hänel EcoConcept

Energie-efficiënte systemen zijn de sleutel tot vermindering van het energieverbruik in uw magazijn

Het effectieve energieverbruik van automatische materiaal- en dossierbeschikbaarstellingssystemen heeft een grote invloed op de bedrijfskosten, op de amortisatie en niet in de laatste plaats op de milieubescherming.
Daarom vinden wij het erg belangrijk de energie-efficiëntie van onze magazijnliften permanent te optimaliseren. Hierdoor ontstaan veel economische en ecologische voordelen voor onze klanten!

Optimalisatie van de energiebalans door intelligente concepten
Het verder optimaliseren van de energiebalans van de Hänel magazijnliften is een uitdaging die wij ons elke dag stellen. Onder het begrip Hänel EcoConcept ontwikkelen wij voortdurend componenten die bijdragen aan de stijging van de energie-efficiëntie.
 
EcoDrive®
De ingebouwde frequentieomvormer zet de energie van de zakkende extractor in elektrische energie om en levert deze weer aan het elektriciteitsnet. Zo kan afhankelijk van het verplaatsingsvermogen maximaal 40% van de benodigde energie worden
teruggewonnen.

Animation Hänel EcoDrive®
 
EcoLoad®
Door een permanente controle van de beladings-toestand in de Rotomat® en het opvolgen van de opslagaanbevelingen wordt een gelijkmatige belading bereikt. Daarom is er maar heel weinig energie nodig om de magazijnlift te starten.

Animatie Hänel EcoLoad®

EcoMode®
Alle systemen die ook in stand-by energie verbruiken, worden door de besturing in 4 EcoMode®-standen (energiespaarstanden) uitgeschakeld. Hierdoor wordt de energieopname van de Hänel magazijnliften tot een minimum gereduceerd als ze niet gebruikt worden.

Animatie Hänel EcoMode®

Het efficiënte basisprincipe:

Hänel Lean-Lift®
De Hänel Lean-Lift® slaat alle artikelen qua hoogte geoptimaliseerd op. Zo ontstaat een uiterst compacte opslag met een minimale benodigde ruimte. Door deze optimale benutting van de opslagruimte wordt in principe al energie bespaard.

Hänel Rotomat®
Het roulatieprincipe van de Hänel Rotomat® is door de constructie zeer energie-efficiënt. Door het gebruik van de Hänel EcoLoad® wordt de gewichtsverhouding in de Rotomat® nagenoeg in balans gebracht.
Daarom is er maar heel weinig energie nodig voor een verplaatsings- of omloopbeweging. Uiteraard wordt automatisch altijd de kortste verplaatsingsafstand gekozen.

Constructieve optimalisatie
Ook de zorgvuldige selectie van hoogwaardige componenten en technologieën bespaart energie.

Energie-efficiënte aandrijvingen
Door frequentieomvormers aangestuurde motoren verbruiken veel minder energie dan aandrijvingen die rechtstreeks door het elektriciteitsnet gevoed worden en onder vollast lopen.