Parexel International GmbH, 14050 Berlin, Duitsland

Verhoogde eisen bij toonaangevende dienstverlener voor biofarmaceutisch onderzoek

Sterk gestegen vraag naar verbruiksartikelen voor medisch onderzoek

Parexel International is een van ’s werelds grootste dienstverleners voor biofarmaceutisch onderzoek. Dit bedrijf ondersteunt zijn klanten bij het testen van nieuwe medicijnen door middel van het uitvoeren van klinische onderzoeken en versnelt daardoor de toelating van geneesmiddelen. In het kader van het onderzoek rondom het coronavirus is de vraag naar verbruiksartikelen voor medische onderzoeken sterk gestegen. 

Bij de vestiging in Berlin Schönefeld vormen twee Hänel Lean-Liften® het kleingoedmagazijn in het distributiecentrum.

 

In deze verticale liften worden de meest uiteenlopende benodigdheden voor klinische onderzoeken centraal beheerd. Publicaties, medicijnen, verbruiksartikelen voor laboratoria en medische instrumenten zijn overzichtelijk in eurostapelbakken in de liften georganiseerd.

De beide Hänel Lean-Liften® zijn naadloos aan het eigen magazijnbeheersysteem IPtrack® van Parexel gekoppeld. Alle magazijnprocessen en vertrekcommando’s worden zodoende door het bovenliggende HOST-systeem bestuurd.

Alle voorraden en magazijnprocessen zijn dus altijd up-to-date in het ERPsysteem opgeslagen.

De medewerkers gebruiken een handheld device voor het picken van een order. Dit apparaat navigeert de magazijnmedewerker door het handmatige hoogbouwmagazijn. Als de order een item uit een van de Hänel magazijnliften bevat, geeft IPtrack® het desbetreffende vertrekcommando aan de Hänel besturing. De lift brengt de benodigde container volautomatisch naar de werkopening.

Foutloze weergave van de opslagplaats door de Hänel vak- en dieptevakweergave

De exacte opslagplaats wordt direct foutloos via de vak- en dieptevakweergave aan de medewerker aangegeven. Door het scannen van de barcode op de bak worden de naam en hoeveelheid van het artikel op de handheld device weergegeven. 

Na het bevestigen op de handheld device slaat de Hänel Lean-Lift® de container weer zelfstandig op.

Door het perfecte samenspel van de twee Hänel magazijnliften en IPtrack® worden wachttijden tot een minimum gereduceerd. Het gebruik van vorkheftrucks of ladders komt volledig te vervallen.

Alle artikelen kunnen snel, ergonomisch en veilig worden uitgenomen. Tegelijkertijd zorgen de beide verticale liften van Hänel met elk een hoogte van ongeveer tien meter voor een maximale opslagcapaciteit op het kleinste plaatsingsoppervlak.

Het precieze samenspel van de Hänel liftbesturing met het eigen ERP-systeem, de hoge betrouwbaarheid, de tijdwinst, de veiligheid en de ergonomie maken de Hänel Lean-Lift® tot de perfecte intralogistieke oplossing in de vorm van een kleingoedmagazijn voor Parexel®.

Parexel® en IPTrack® zijn geregistreerde merken van Parexel International Corporation of van daarmee verbonden ondernemingen. Tegelijkertijd voert IPtrack® al de voorpositionering van het volgende artikel in het Hänel kleingoedmagazijn uit.

Door het gebruik van een geautomatiseerd en digitaal bestuurd magazijnsysteem is onze capaciteit flink uitgebreid en onze efficiëntie verhoogd. Hierdoor optimaliseren wij alle magazijnprocessen en versnellen wij cruciale leveringen aan patiënten, klinieken en onderzoeksinstellingen in de EU.

Robert Müller,
Director Production, Labelling & Distribution Services 
Clinical Trial Supplies & Logistics