Robotic Handling

Robotondersteunde opslag met de Hänel Lean-Lift® 

De specialisten van Hänel hebben samen met de firma Baumann Automation een innovatieve oplossing voor de robotondersteunde opslag ontwikkeld

De naam Hänel staat al meer dan zestig jaar voor innovatieve oplossingen op het gebied van geautomatiseerde materiaalbeschikbaarstelling. De modernste productieprocessen en de verandering op de arbeidsmarkt vragen vandaag al om de toepassing van toekomstgerichte technologieën. Vooral bij nieuwe slimme productieoplossingen zoals de high mix/low volume-productie szijn innovatie en creativiteit belangrijke sleutelfactoren.

De robotica heeft de afgelopen jaren een enorme technologische sprong voorwaarts gemaakt en kan nu in steeds meer sectoren zinvol worden gebruikt.

De specialisten van Hänel hebben in samenwerking met de firma Baumann het volautomatisch be- en ontladen van een Hänel Lean-Lift® door een mobiele robot succesvol gerealiseerd.

Robot en Hänel Lean-Lift® – optimale optimale automatisering van het magazijn

Bij een speciaal voor een beursdemonstratie ontwikkelde installatie kunnen de gebruikers via een touchpanel een doosje chips opvragen. De robot, bestaande uit een onbemand transportsysteem en een daarop aangebrachte robotarm, activeert vervolgens het uitslagproces op de Hänel Lean-Lift®. Hij haalt het doosje zelfstandig uit de in de werkopening klaargezette multifunctionele container en brengt het vervolgens direct naar de gebruiker.

Het samenspel tussen magazijnlift en robot biedt een enorm potentieel alsmede diverse toepassingsmogelijkheden in de industrie.

 

Soortgelijke systemen worden al succesvol toegepast om spuitgietmatrijzen, gereedschappen, adapters voor elektrische producttesten en spanmaterialen volautomatisch op en uit te slaan en naar de productieafdeling over te dragen. De robot kan bijvoorbeeld aangebroken verpakkingen die terugkomen van de productieafdeling weer zelfstandig opslaan.

De Hänel Lean-Lift® kan ook als volautomatisch buffermagazijn voor productie- tussenstappen gebruikt worden.

Mens en robot bij dezelfde magazijnlift

Het mobiele robotsysteem kan volledig autonoom werken en zelfstandig naar de meest uiteenlopende werk- en productieplekken en naar bewerkingscentra rijden.

Op de arbeidsmarkt van de toekomst is een directe samenwerking tussen mensen en robots mogelijk. De met geïntegreerde laserscanners uitgeruste robots bewegen zelfstandig, veilig en precies tussen arbeiders.

Ze nemen daarbij zwaar of monotoon werk over. Een ander voordeel van de door Hänel gepresenteerde techniek: mens en machine kunnen dan zelfs bij dezelfde lift picken.

De specialisten van Hänel werken voortdurend aan toekomstgerichte oplossingen.

Ze maken de intralogistiek nog efficiënter en goedkoper met de innovatieve volautomatische magazijnsystemen, de Hänel besturingstechnologie en de intelligente Hänel software

Hänel werkt vandaag al aan deze toekomst en laat op dit moment weer zien hoe de efficiëntie, kwaliteit en kosten blijvend positief beïnvloed worden met innovatieve intralogistieke producten en intelligente software- oplossingen.