Wäscherei Frey | Burgau, Duitsland

De 3-assige magazijnlift Hänel Multi-Space® reduceert de investeringskosten drastisch

Textielreiniging Frey

Het tot de middenstand behorende familiebedrijf onder leiding van mevr. Katrin Frey en dhr. Albert Frey hecht veel waarde aan persoonlijk advies en nauwe samenwerking met de klanten. Inmiddels is Frey een van de grootste wasserijen in Beieren en kan een dagelijks wasvolume van 40 ton probleemloos afhandelen.


Rendabel en richtinggevend sorteersysteem

In grote wasserijen wordt voor de levering van de gereinigde werkkleding vaak gebruik gemaakt van dure sorteerautomaten. Wasserij Frey in Burgau optimaliseerde derhalve haar processen aan de hand van kleurcoderingen en verhoogde de productiviteit met behulp van een magazijnlift van het type Hänel Multi-Space®, waarmee soms tot wel 300 pick-handelingen per uur worden bereikt. Samen met de intelligente softwarebesturing van TIKOS is de Hänel Multi-Space® een kostenefficiëntie aanschaf en reduceert hij de investering tegenover een conventionele sorteerinstallatie aanzienlijk.

Met de Hänel Multi-Space® wordt dagelijks werkkleding van tot wel 3.000 personen (dragers) tijdens één ploegendienst gesorteerd en tot aan de levering opgeslagen. De Hänel Multi-Space® kan flexibel worden gebruikt, bijvoorbeeld voor de opslag van overige was zoals witgoed (lakens, beddengoed, handdoeken enz.) of was van zorginstellingen enz.


Hoge productiviteit, optimale inzet van personeel

De Hänel Multi-Space® blinkt uit door kortere wegen evenals ruimte- en tijdsbesparing. Bovendien zijn onderhoud evenals lopende kosten beduidend lager. Ook de omslachtige sortering vooraf door middel van lijsten en mappen behoort dankzij de 3-assige magazijnlift van Hänel tot het verleden. Tegenwoordig houden aan beide werkplekken van de Hänel Multi-Space® slechts twee medewerkers zich bezig met het sorteren en opslaan. Bij de werkopening aan de achterkant expedieert slechts één persoon de reeds klaar gesorteerde stapels was en stelt deze direct ter beschikking aan de betreffende chauffeur. Door de Multi-Space® werd in vergelijking met het vorige systeem de sorteerperformance verhoogd en de totale inzet van personeel geoptimaliseerd.