VBH Nederland BV, Oosterhout, NL

Centrale opslag van kleine onderdelen in de Hänel Lean-Lift®

VBH levert het complete assortiment aan hang- en sluitwerk voor de opbouw van ramen en deuren. In het magazijn in Oosterhout worden drie Hänel Lean-Liften® gebruikt als centraal magazijn voor kleine onderdelen. 

Deze ruim vijf meter hoge Hänel Lean-Liften® benutten de hoogte van de ruimte volledig. Zo kunnen alle kleine onderdelen uit het complete assortiment in een zeer krappe ruimte vlak naast de palletstelplaatsen worden opgeslagen. 

De actuele magazijnvoorraad en de desbetreffende opslagplaatsen worden via HänelSoft® beheerd. Het bovenliggende ERP-systeem Navision stuurt op ontvangers gesorteerde uitslaglijsten naar HänelSoft®. Deze orders worden vervolgens direct verwerkt en aansluitend wordt er naar de opslagplaatsen in de desbetreffende lift bewogen. 

De afzonderlijke klantbestellingen worden daarbij snel en veilig via het Pick and Drop to Light systeem verzameld. Na het bevestigen van de order brengen de drie Lean-Liften® de bestelde artikelen naar de werkopening.

Het te pakken artikel wordt door het Hänel Pick-o-Light® systeem gemarkeerd en op de besturing wordt het benodigde aantal stuks weergegeven. Direct tegenover de werkopeningen bevindt zich een rollenbaan met bakken voor de desbetreffende order. Hier wordt de juiste bak door een lichtdiode gemarkeerd. 

Door het gelijktijdig werken bij de drie liften kan slechts één gebruiker in korte tijd grote orderlijsten afwerken. Zo worden er via het Hänel systeem per week tussen 1.000 en 1.300 orders met tot wel 20.000 artikelen afgehandeld. Dit komt ongeveer overeen met een derde van de totale uitnamecapaciteit van de locatie. 

Uitnamefouten worden door het Pick and Drop to Light systeem effectief voorkomen. 

Kortere loopafstanden voor het uitnemen van artikelen van orders, efficiënter picken door de besturing via HänelSoft® en de probleemloze koppeling aan het aanwezige ERP-systeem – dit zijn naast de performance van en de ruimtebesparing door de Hänel Lean-Liften® de belangrijkste voordelen van de optimale intralogistieke oplossing van Hänel.