Tetra Pak®, Cuautitlán Izcalli, Mexico

Gigantisch opslagvolume dankzij groep Hänel Lean-Liften®

De magazijnsystemen van Hänel garanderen ook in een aardbevingsgevoelig gebied de wereldwijde aanvoer van reserveonderdelen

Het wereldwijd opererende bedrijf Tetra Pak® is marktleider op het gebied van drankkartons. In de Mexicaanse vestiging vlakbij Mexico-Stad vormen acht Hänel Lean Liften® – waarvan zes in highspeed-uitvoering – het kleingoedmagazijn in het distributiecentrum. De medewerkers verzamelen reserveonderdelen voor de verpakkings-, afvul- en voedselverwerkende installaties en verzenden deze naar andere vestigingen in de hele wereld. 

Ergonomisch werken met de Hänel Lean-Lift® als automatisch kleingoedmagazijn

De Hänel Lean-Liften® beschikken door de opslag in de hoogte over een enorm opslagvolume. Op een klein grondoppervlak staan de meest uiteenlopende reserveonderdelen overzichtelijk en snel ter beschikking. Hierdoor kunnen de medewerkers zonder lange loopafstanden in zeer korte tijd ook grote orders picken. De verticale lifttechniek van Hänel verhoogt de arbeidsveiligheid en verbetert de ergonomie voor de medewerkers in het distributiecentrum. Door het ‘artikel-naar-persoon’- principe is het namelijk niet meer nodig om te bukken of op een ladder te klimmen.

Overzichtelijke en efficiënte organisatie van reserveonderdelen 

Tetra Pak® moet vanwege het grote machinepark grote hoeveelheden zeer verschillende reserveonderdelen op voorraad hebben. Hier zijn de multifunctionele containers van Hänel met een flexibel indelingsraster het ideale draagsysteem. In kleingoedbakken kunnen ook kleine aantallen ruimtebesparend en overzichtelijk worden opgeslagen. 

De multifunctionele containers van Hänel zijn zwaar belastbaar en torsievrij. 

Korte toegangstijden en een hoge voorraadnauwkeurigheid 

Alle acht de Hänel Lean-Liften® zijn uitgerust met de compacte besturing MP 12 N met geïntegreerd magazijnbeheer. 

Bij een bestelling van reserveonderdelen verzamelen de medewerkers reserveonderdelen vanuit de werkopening van de lift direct op transportwagens en vervolgens brengen ze de order naar de aangrenzende expeditieafdeling.

"Wij hebben voor Hänel gekozen, omdat dit bedrijf een perfecte verkoop en klantenservice in Mexico biedt en een snel reagerende buitendienst met geautoriseerde, gelicenseerde monteurs heeft." 

Alejandro Sanchez
Manager van het regionale distributiecentrum