TAM International | Texas, USA

TAM International produceert onder andere zwelbare en opblaasbare packingen voor de olie- en gasindustrie. Met deze packingen kunnen boorgaten, met name bij diepzeeboringen, veilig en betrouwbaar worden afgedicht. Producten van TAM International worden overal ter wereld gebruikt. Bij de hoofdvestiging in Houston, Texas zijn vijf Hänel Lean-Liften® in gebruik. 

Vier liften hiervan staan uitgerust met kraan-banen ter beschikking als magazijn voor de meest uiteenlopende hoogwaardige componenten. Deze magazijnliften voor zware lasten kunnen met maar liefst 1.000 kg per container worden beladen. 

De kraanbanen maken in combinatie met de neerklapbare draagrails ook bij zware lasten een veilig en eenvoudig gebruik mogelijk. 

Toegangscontrole op de Lean-Lift® 

Alle voorraden en opslagposities zijn in het centrale softwaresysteem opgeslagen. Hierdoor kunnen commissies snel worden gelokaliseerd en afgehandeld. Alleen geautoriseerde personen kunnen zich door middel van toegangscontrole op de Lean-Lift® aanmelden. Zo kunnen altijd alle op- en uitslagprocessen aan een persoon worden toegeschreven. 

Met Hänel PictureControl wordt bij elk opslagproces met twee in de werkopening ingebouwde camera’s een onvervormde foto van de complete containerinhoud gemaakt. Deze containeroverzichten kunnen direct op het display van de Hänel besturingen worden opgeroepen. Door het gebruik van deze verschillende Hänel systemen kon de voorraadnauwkeurigheid in het magazijn van TAM International naar 100 % worden verhoogd. 

Lean-Lift® als centraal gereedschapsmagazijn 

Een andere Lean-Lift® wordt als centraal gereedschapsmagazijn gebruikt. Voor elke productiemachine is in de lift een eigen container voor de complete gereedschapsset beschikbaar. De gereedschappen zijn effectief tegen beschadiging beschermd. Via de toegangscontrole kunnen alleen geautoriseerde machine-bedieners onderdelen op- en uitslaan. Alle opslagprocessen worden in een rapport vastgelegd en kunnen zodoende altijd worden gevolgd.

Bedrijf:
TAM International

Plaats:
6935 Pinemount Drive
Houston, TX 77092-3020

Medewerkers:
400 + wereldwijd

Magazijnliften:
5 Hänel Lean-Liften®

Opgeslagen artikelen:
zware reserveonderdelen voor de olie-industrie