swiss-sonic Ultraschall AG, 9320 Arbon, Schweiz

Toeleverancier voor fabrikanten van medische maskers kiest voor de Hänel Rotomat® magazijnlift

Vanwege zijn kleine plaatsingsoppervlak worden hierin geprinte onderdelen, stekkers voor ultrasone lasmachines alsmede kleine onderdelen voor omvormers georganiseerd

swiss-sonic Ultraschall AG uit Arbon in Oost-Zwitserland produceert al 20 jaar succesvol ultrasone componenten voor de auto-industrie, levensmiddelenindustrie en medische techniek. Bovendien levert dit bedrijf kunststof lasmachines voor de productie van hoogwaardige FFP2-maskers. De vraag naar deze machines is tijdens de pandemie sterk gestegen.

De Hänel Rotomat® magazijnlift benut als overzichtelijke en ruimtebesparende magazijnoplossing met een hoogte van ruim drie meter de beschikbare plafondhoogte volledig.

De in deze lift opgeslagen artikelen zijn bovendien beschermd tegen licht, vuil en onbevoegde toegang.

De Hänel MP 12 N biedt het hoogste bedieningsgemak en maximale functionaliteit 

De Hänel microprocessorbesturing MP 12 N biedt de medewerkers van swiss-sonic het hoogste bedieningsgemak en maximale functionaliteit.

Hänel heeft al in de standaarduitrusting een uitgebreid magazijnbeheer geïntegreerd. De gebruiker kan op het display van de besturing alle informatie zoals artikelnummer, opslagplaats, opslaghoeveelheid en andere gegevens zien. 

Door het roulatie-transportprincipe van de Hänel Rotomat® magazijnlift wordt het artikel naar de persoon getransporteerd. Dit bespaart tijd en loopafstanden. De medewerkers van de productieafdeling selecteren het benodigde artikel direct op het aanraakscherm. Na het bevestigen brengt de lift de desbetreffende draagset routegeoptimaliseerd naar de werkopening.

Op het display van de Hänel besturing MP 12 N wordt de opslagplaats foutloos weergegeven. De medewerkers krijgen daardoor snel, veilig en ergonomisch toegang tot de opgevraagde kleine onderdelen.

Multifunctionele draagsets van Hänel met flexibele indeling

Bij swiss-sonic zijn de aangekochte onderdelen optimaal in opslagbakken met de meest uiteenlopende maten op de flexibel in te delen multifunctionele draagsets van Hänel opgeslagen.

Het bij de Hänel Rotomat® gebruikte slijtarme V2A-werkblad met een speciale diepte maakt het eenvoudig op- en uitslaan alsmede het verschuiven van de kleingoedbakken mogelijk.

Permanente bewaking van de belading met Hänel EcoLoad®

De Hänel Rotomat® beschikt met Hänel EcoLoad® over een geraffineerd energiebesparingsconcept dat de beladingstoestand van de Hänel Rotomat® magazijnlift permanent bewaakt en de gebruiker door middel van opslagaanbevelingen op de besturing actief ondersteunt bij het evenwichtig beladen. Hierdoor wordt de energiebehoefte bij de omloopbeweging geminimaliseerd. De geïntegreerde energiebesparende LED-verlichting completeert het gebruiksvriendelijke Hänel magazijnconcept. 

Met de Hänel Rotomat® magazijnlift magazijnlift is swiss-sonic erin geslaagd om meer dan 200 bakken met kleine onderdelen overzichtelijk en geordend op een minimaal oppervlak op te slaan!

Ruimtewinst en de tijdsbesparing bij het picken waren naast betrouwbaarheid en ergonomie doorslaggevende factoren om voor de intralogistieke oplossing van Hänel te kiezen.

Casey Bernet,
directrice