Sander Vunderink Elektromaterialen BV, Grindstraat 7, 7553 GV Hengelo, Nederland

De Hänel Rotomat® met directe Magento-shop connectiviteit – de ideale logistieke oplossing voor e-commerce

Logistiek en fulfilment als succesfactor: vier Hänel Rotomat® magazijnliften met directe verbinding met de webshop

Sander Vunderink Elektromaterialen exploiteert succesvol een Nederlandse webshop met een omvangrijk assortiment op het gebied van elektromaterialen voor groepenkasten, draadkabels, schakelmateriaal enz. In het hart van het distributiecentrum in Hengelo dienen vier Hänel Rotomat® magazijnliften als automatisch kleingoedmagazijn voor de opslag van meer dan 2.000 verschillende artikelen. De zes meter hoge magazijnliften beschikken elk over een Hänel MP 12 N-besturing en zijn d.m.v. de centrale besturing MP 100 D als liftgroep gerealiseerd.

Zeer korte leveringstijden met directe aansluiting op het Magento
e-commerce-systeem

Voor bestellingen vóór 17 uur garandeert Sander Vunderink op de website van de shop een levering voor de volgende dag. Om deze service te kunnen garanderen, zijn de Hänel Rotomat® magazijnliften direct verbonden met de webshop. Steeds worden er 30 bestellingen van klanten in het systeem tot één pickorder samengevat en aan de centrale besturing van de liften doorgegeven. Parallel hieraan wordt voor elk van deze 30 bestellingen een verzamelbox met leveringsbon op de rollenbaan vóór de liften geplaatst.

Snel en veilig picken door Pickby-Light met de Hänel vak- en dieptevakweergave

Met het starten van de order transporteren alle vier de liften routegeoptimaliseerd het eerste item naar de werkopening. De betreffende bak voor kleine onderdelen wordt door de Hänel vak- en dieptevakweergave met een in het werkblad geïntegreerde lichtdiode gemarkeerd. Tegelijkertijd wordt op het display van de Hänel besturing MP 12 N de hoeveelheid artikelen en de hiervoor bestemde verzamelbox getoond.

Na het uitnemen bevestigt de gebruiker de handeling direct aan de besturing en plaatst deze de artikelen in de verzamelbox. Synchroon hieraan beweegt de Hänel Rotomat® magazijnlift de draagset met het volgende item naar de werkopening. Meerdere medewerkers picken volgens dit principe tegelijkertijd aan de vier liften tot alle bestellingen volledig zijn afgewerkt. Vervolgens worden de verzamelboxen overgedragen aan de expeditieafdeling. Door deze directe integratie van het automatische Hänel kleingoedmagazijn in de e-commerce-omgeving wordt de tijdspanne tussen bestelling en verzending tot een minimum beperkt.

Behalve de orders kunnen zo ook alle processen m.b.t. de magazijnvoorraden in de Hänel Rotomat® zonder subsystemen centraal in Magento worden beheerd.

Door de perfecte webshopintegratie en een hoge pickcapaciteit is de Hänel Rotomat® het optimale geautomatiseerde beschikbaarstellingssysteem voor e-commerce-toepassingen.