Rosenbauer Schweiz AG | Oberglatt, CH

Overzichtelijke opslag van houders en aanbouwdelen van de kelder tot het plafond

Rosenbauer Schweiz AG uit Oberglatt bij Zürich is de grootste fabrikant van brandweeruitrusting in Zwitserland.

De direct op de montage- en uitrustingsafdeling geplaatste Hänel Lean-Lift® voorziet in de toegenomen behoefte aan ruimte van de serviceafdeling. De directe toegang op de montageafdeling en korte loopafstanden maken de werkomgeving nog ergonomischer en verhogen de efficiëntie.

De verticale lift bij Rosenbauer is zo ontworpen dat behalve de volledige plafondhoogte ook nog drie meter hoogte in de kelder voor de opslag kan worden benut.

Op 50 multifunctionele containers van Hänel worden meer dan 800 bakken voor brandweermaterialen overzichtelijk opgeslagen.

De werkplaatsmedewerkers kunnen de Hänel Lean-Lift® tijdens de productie gebruiken

Nadat een werkplaatsmedewerker zich met zijn identiteitskaart op de computerterminal heeft aangemeld, kan hij op de compacte besturing MP 12 N van Hänel de benodigde container opvragen. Het uitnemen van het artikel wordt bevestigd door de desbetreffende streepjescode op de opslagbox te scannen.

Nadat alle houders en materialen van een order zijn uitgeslagen, wordt deze in het systeem als voltooid beschouwd. De artikelvoorraad in de verticale lift wordt via het ERP-systeem Magic beheerd en geactualiseerd.

Bij het opslaan van artikelen in de Hänel Lean-Lift® wordt hun hoogte gemeten en vervolgens worden ze qua hoogte geoptimaliseerd zonder ruimteverlies opgeslagen. De afmetingen van de containers en opslagboxen zijn dusdanig dat de containerruimte optimaal wordt benut.

Rosenbauer Schweiz AG kon door de intralogistieke oplossing van Hänel veel ruimte besparen. Andere redenen om voor de Hänel Lean-Lift® te kiezen, waren de geavanceerde technologie en de uitstekende kwaliteit van de producten van Hänel.

'Kwaliteit, innovatie en goede dienstverlening zijn eisen die wij niet alleen aan onszelf stellen, maar ook van onze leveranciers verwachten. Daarom staat er een Hänel Lean-Lift® in onze werkplaats.'

Silvan Köppel
Technische orderafhandeling, productie- en orderplanning