Robert Bosch GmbH

Blaichach/Immenstadt

Twee centraal geplaatste Hänel Rotomat® magazijnliften leveren als SAP-gestuurd onderdelenmagazijn onderdelen na afloop van een serieproductie

Bij de zeer moderne Industrie 4.0-productie bij Bosch worden twee Hänel Rotomat® magazijnliften gebruikt. Ze fungeren als onderdelenmagazijn voor ABS- en ESP®-systemen bij de levering van onderdelen na afloop van een serieproductie en zijn rechtstreeks via een SOAP-interface met het centrale SAP-ERPsysteem verbonden.

Bij de grote verscheidenheid aan onderdelen met geringe aantallen is de Hänel Rotomat® magazijnlift uitermate geschikt als intralogistieke oplossing. De liften in ESD-uitvoering bieden extra bescherming bij het organiseren van de gevoelige elektronische componenten.

De Hänel magazijnliften zijn naadloos in het logistieke systeem geïntegreerd en geoptimaliseerd voor de bestaande processen

De liftbesturing MP 12 N-StandAlone verstrekt de opslagplaatsen in de lift dynamisch en organiseert het voorraadbeheer op deze manier automatisch en betrouwbaar. Door de standaard integratie van het SOAP-protocol wordt er probleemloos een verbinding tussen de Hänel besturingen en het SAP-systeem van Bosch zonder extra middleware tot stand gebracht. Het standaard in de liftbesturingen geïntegreerde magazijnbeheer verstrekt, afhankelijk van de desbetreffende containergroottes, de opslagplaatsen.

Procesgeoptimaliseerde intralogistiek door directe koppeling van de Hänel magazijnliften aan SAP

Als er onderdelen uit de lift nodig zijn voor de productie na afloop van een serieproductie, vindt het verzoek rechtstreeks vanuit SAP plaats door de transportorder via de SOAP-interface naar de liften over te dragen. Tegelijkertijd wordt er een uitslagbon met streepjescode afgedrukt, die op de lift wordt gescand.

Na de bevestiging op de liftbesturing brengt de Hänel Rotomat® magazijnlift de desbetreffende draagset onmiddellijk naar de werkopening en de Hänel vak- en dieptevakweergave geeft aan de medewerker aan op welke plaats de box met de benodigde onderdelen moet worden uitgenomen. De complete box wordt vervolgens naar de desbetreffende productielijn overgedragen.

Wereldwijde communicatie dankzij centrale ERP-infrastructuur

Dankzij de centrale ERP-infrastructuur kunnen alle vestigingen wereldwijd met elkaar communiceren. Door de directe integratie van de Hänel Rotomat® magazijnliften via de SOAP-interface kunnen bijvoorbeeld restvoorraden uit andere vestigingen worden opgevraagd. Hierdoor is een permanent overzicht van de actuele magazijnvoorraad wereldwijd gegarandeerdt.

Naast de toename van waardevolle productieruimte was voor Bosch Blaichach/Immenstadt de naadloze SAP-integratie zonder extra middleware doorslaggevend om voor de intralogistieke oplossing van Hänel te kiezen!

 

 

'Alleen Hänel bood de mogelijkheid om de in- en uitslagverzoeken van SAP direct via de webserviceinterface (SOAP) naar de liften te sturen!'

Alexander Schneider
Technisch assistent