Polydentia SA | Tessin, CH

Schone en beveiligde opslag van medische producten in drie Hänel Rotomat® magazijnliften

Kortere toegangstijden, maximaal opslagvolume en kostenbesparing met de Hänel Rotomat® magazijnlift 

In het Zwitserse kanton Tessin vervaardigt Polydentia SA innovatieve medische producten voor tandartsen. Het familiebedrijf met 23 medewerkers produceert matrijzen, spalken, interdentale wiggen en nog meer tandheelkundige producten. 

Drie Rotomat® magazijnliften van de firma Hänel garanderen bij Polydentia een veilige en schone organisatie van de voltooide producten in het expeditiemagazijn. Door de montage tot aan het plafond wordt een maximaal opslagvolume op een minimaal grondoppervlak bereikt. De liften werken volgens het roulatie-transportprincipe, d.w.z. lange loopafstanden komen te vervallen en de medewerkers pakken de artikelen op ergonomische uitneemhoogte. 

De Hänel Rotomat® magazijnliften zorgen voor de noodzakelijke reinheid bij de opslag van de tandheelkundige producten. Verzendklare artikelen zijn zo effectief tegen stof, vuil, licht en toegang door onbevoegden beschermd. De medewerkers in het expeditiemagazijn ontvangen picklijsten uit het artikelbeheer van SAP. 

De bestellingen worden daarbij volgens het FIFO-principe afgehandeld. Via de microprocessorbesturing MP 12 N wordt het ordernummer ingevoerd. 
Op het display van de besturing worden vervolgens alle items van de order weergegeven. Na het bevestigen op de besturing start de liftbeweging in de Hänel Rotomat® automatisch. De opgevraagde artikelen worden met een optimale liftbeweging naar de werkopening gebracht en op ergonomische werkhoogte klaargezet. 

Het opslagplaatsbeheer bij Polydentia vindt in de centrale besturing MP 100 D van Hänel plaats. Deze maakt de centrale besturing van de drie Hänel Rotomat® magazijnliften mogelijk. Door de ruimtebesparende en ergonomische opslag van verzendklare producten in de magazijnliften kan Polydentia jaarlijks ruim 2000 bestellingen snel en efficiënt afhandelen. 

De magazijnoplossingen van Hänel besparen tijd en creëren een ergonomische en veilige werkomgeving voor de medewerkers!

'Onze investering in drie Hänel Rotomat® magazijnliften was de juiste beslissing. De toegangstijden tot onze producten konden enorm worden verkort en zo konden ook kosten worden bespaard.'

Angelo Rossi
technisch manager