Partspoint (Brezan), Ede, NL

Hoogwaardig pickmagazijn met een representatief design

Brezan ontwikkelde samen met het adviesbureau Groenewout uit Breda en de intralogistieke experts van Hänel een zeer efficiënt magazijn voor kleine onderdelen, dat over een modern design beschikt. 

18 Hänel Lean-Liften® voorzien van speciale premium lak vormen in combinatie met een doordacht logistiek proces de nieuwe highlight in het distributiecentrum. De liften benutten de volledige hoogte van de ruimte en zorgen zo voor een gigantische opslagruimte vlak naast de palletmagazijnen. 

Het Pick-and-Drop-to-Light systeem is hier geperfectioneerd. Opdrachten worden via de centrale softwarebesturing rechtstreeks naar de liften verzonden. De liften zijn onderverdeeld in groepen met telkens drie opslagunits en aan elke opslagunit is een kleur (rood, groen of blauw) toegewezen. De kleuren worden zowel op de besturing als op speciale beeldschermen boven de werkopening weergegeven. 

De bakken met de klantorders zijn in picktrolleys ondergebracht. Deze picktrolleys worden direct tegenover de desbetreffende liftgroep geplaatst. Het systeem herkent nu na de bevestiging welke orders in de picktrolley in behandeling moeten worden genomen en brengt de desbetreffende containers automatisch naar de werkopening van de liften.

De veiligheid van de gebruiker is dankzij het lichtgordijn voor de liften ook bij deze automatische liftbesturing gegarandeerd. 

Boven de desbetreffende pickbak brandt een lichtdiode in de liftkleur van het benodigde artikel. De medewerker weet nu meteen uit welke lift hij/zij het artikel moet halen. In de werkopening wordt het benodigde artikel door Hänel Pick-o-Light-Vario® zonder verwisseling via licht gemarkeerd. Het te pakken aantal stuks wordt direct op de besturing weergegeven. 

De benodigde artikelen worden nu in de bak neergelegd en onmiddellijk op de Drop-to-Light bevestigd. Deze geeft via een kleurverandering de juiste lift voor het volgende artikel van de opdracht aan. De container van het eerder bevestigde artikel wordt automatisch teruggebracht naar de oorspronkelijke plaats in de Lean-Lift® en de lift kan andere artikelen klaarzetten. 

Bij een volledige bezetting picken vier gebruikers tegelijk snel en foutloos bij 18 Hänel Lean-Liften® dankzij Pick-and-Drop-to-Light.