Onderneming in de medicijntechniek, Frankrijk

Hänel Lean-Lift® en Rotomat® – een sterk team in het magazijn

Een wereldwijd opererend Frans bedrijf in de medische techniek kiest al jarenlang voor de krachtige en flexibele intralogistieke oplossingen van Hänel. Door het gebruik van tal van Hänel Lean-Liften® en Rotomat® magazijnliften is de opslagcapaciteit enorm gestegen en kan er snel toegang tot gereedschappen, productiemiddelen en documenten worden verkregen.

Op de verpakkingsafdeling organiseert een Hänel Lean-Lift® de verzending van de artikelen. In deze magazijnlift worden meertalige gebruiksaanwijzingen en bijsluiters ruimtebesparend en ergonomisch opgeslagen.

Ergonomische opslag zonder verwisseling

Nadat het artikelnummer is gescand, brengt de extractor de desbetreffende multifunctione-le container razendsnel naar de werkopening. Daarbij geeft de Hänel vak- en dieptevakweer-gave de opslagplaats van de opgevraagde artikelen in de magazijnlift zonder verwisseling aan.

Eén Hänel Rotomat® magazijnlift en twee Hänel Lean-Liften® zijn direct op de productieafdeling geïntegreerd. In dit centrale gereedschapsmagazijn staan gereedschappen, meetinstrumenten en verbruiksmaterialen voor de meest uiteenlopende machines klaar. Met de Hänel magazijnliften kon het bedrijf een veilige en systematische opslag realiseren en ook de productieruimte uitbreiden.

Het Facility Management gebruikt een Hänel Rotomat® magazijnlift voor het organiseren van reserveonderdelen en gereedschappen voor de afdeling Instandhouding.

De multifunctionele draagsets zijn flexibel ingedeeld voor de meest uiteenlopende eisen. Neerklapbare voorwanden maken de ergono-mische toegang tot grote en zware opgeslagen artikelen mogelijk.

Geen knelpunt meer met de Hänel Lean-Lift®

Bij een smalle doorgang in de hal (zie afbeelding linksonder) staan in een plafondhoge en extreem smalle Lean-Lift® voorzieningen van verschillende machinegroepen snel en flexibel ter beschikking voor de productieafdeling.

Één besturing voor alle eisen

Alle magazijnliften worden met de innovatieve compacte besturing MP 12 N van Hänel bestuurd. Deze besturing biedt maximaal bedieningsgemak en de hoogste functionaliteit.

Door het gebruik van de intra-logistieke oplossingen van Hänel konden de magazijnprocessen in het bedrijf maximaal worden geoptimaliseerd.

Er wordt veel ruimte en tijd bespaard en de betrouwbare, veilige en beschermde opslag draagt bij aan het verlagen van de kosten.