MSC Technologies, 76297 Stutensee, Duitsland

Boeken in SAP zonder middleware via de SOAP-interface op de Hänel Rotomat® besturing

Het bedrijf MSC Technologies, met hoofdkantoor in Stutensee, is de grootste fabrikant van embedded systems op basis van computer-on-modules (COMs) en display-/touchsystemen met eigen productie in Europa.

In dit bedrijf staan 12 Hänel Rotomat® magazijnliften die zich over twee verdiepingen uitstrekken. De productiehal is zo ontworpen dat de 24 werkopeningen de afdeling Inkomende goederen op de begane grond verbinden met de productieafdeling op de eerste verdieping. Alle werkopeningen beschikken over een automatische schuifdeur, waardoor er op beide verdiepingen probleemloos en veilig kan worden gepickt.

SAP-dialoogvensters direct op de intelligente Hänel besturing MP 14 N-HostWeb

Bij MSC Technologies is het complete productieproces in SAP georganiseerd. Alle opslagplaatsen zijn in het ERP-systeem geregistreerd en worden daar beheerd. Dit overkoepelende opslagplaatsbeheer verloopt chaotisch en vindt volgens het FiFo-principe plaats. 

De SAP-dialoogvensters worden direct op de Hänel besturing MP 14 N weergegeven. Via de SOAP-interface kunnen de gebruikers bij de magazijnliften probleemloos met het ERP-systeem communiceren. De besturing op de lift wordt dankzij moderne browsertechnologie een SAP-terminal.

Alle magazijnbewegingen worden zonder extra middleware in real-time in SAP geboekt. Zo is gegarandeerd dat de actuele magazijnvoorraden in de ERP beschikbaar zijn voor de gekoppelde processen.

De Hänel Rotomat® – de schakel tussen Inkomende goederen en Productie 

Op de afdeling Inkomende goederen worden alle onderdelen op de SAP-terminal geregistreerd en van een barcode voorzien. Vervolgens worden de nieuwe artikelen in een SAP-opslagopdracht verzameld door ze te scannen.

Deze opdracht wordt op de lift gestart. SAP definieert de opslagplaats en de Hänel Rotomat® brengt de desbetreffende multifunctionele draagset naar de werkopening. De gebruiker scant een artikel dat moet worden opgeslagen en legt dit artikel in de lift. Na het bevestigen op het pickdisplay koppelt SAP de actuele opslagplaats aan de gescande component.

In SAP worden ook uitslagopdrachten voor de productieafdeling gegenereerd. Deze worden direct op de Hänel besturing gestart. Vervolgens brengt de Rotomat® de in de desbetreffende lift opgeslagen artikelen met een optimale liftbeweging naar de werkopening. De Hänel vak- en dieptevakweergave ondersteunt de gebruiker bij het eenduidig identificeren van de opgevraagde component. Op het digitale pickdisplay wordt aanvullende informatie zoals artikel- en chargenummer direct weergegeven.

De barcode op het artikel wordt gescand en in SAP vergeleken. Bij overeenstemming licht de LED bij het pickdisplay groen op. Door het bevestigen wordt het item in SAP geboekt en het volgende artikel aangevoerd. Bij MSC Technologies hebben sommige pickorders meer dan 1.000 items. 

Door het gelijktijdig picken bij meerdere liften kunnen zelfs zulke grote orders in zeer korte tijd naar de productieafdeling worden overgedragen.

Optimale beveiliging tegen overspanning in de Hänel Rotomat® door opslag in ESD-uitvoering 

In de liften worden grote hoeveelheden zeer verschillende SMD-componenten opgeslagen. De antistatische laklaag van de Hänel Rotomat® in ESD-uitvoering biedt optimale bescherming tegen overspanningsschade en maakt de veilige opslag van elektrostatisch gevoelige onderdelen mogelijk. De SMD-componenten zijn daarbij voornamelijk in rollen voor de automatische bestukking georganiseerd. Hiervoor worden bijpassende ESD-bakken gebruikt, die elk met een tussenraster tot wel 35 opslagplaatsen beschikbaar stellen. 

Meer dan 40.000 opslagplaatsen op een plaatsingsoppervlakte van ca. 82 m2

De Hänel Rotomat® magazijnliften kunnen hun systeemvoordelen optimaal benutten bij de opslag van de meest uiteenlopende kleine onderdelen. Zo zijn bij MSC Technologies in de 12 magazijnliften meer dan 40.000 opslagplaatsen op een zeer krappe ruimte gecreëerd.

Bij een plaatsingsoppervlakte van slechts iets meer dan 82 m2 bieden de acht meter hoge liften een opslagvolume van in totaal ongeveer 600 m3. Het Rotomat® principe brengt de benodigde artikelen rechtstreeks naar de werkopeningen en zorgt zo voor korte toegangstijden bij een uitstekende ergonomie.

De ruimte- en kostenbesparing en de directe SAP-koppeling waren doorslaggevende criteria voor het aanschaffen van de Hänel Rotomat® magazijnliften. Bovendien levert MSC Technologies voor Hänel gemaakte computer-on-modules (COMs) voor de krachtige besturingen.

"Ruimte, kosten en SAP-koppeling  dit waren de drie doorslaggevende criteria om voor Hänel te kiezen. Zo konden wij de gevoelige elektronische componenten ruimte- en kostenbesparend direct op de productieafdeling opslaan, en dat over twee verdiepingen. De koppeling aan ons SAP WMS maakt het plaatje compleet en zorgt voor een snellere toegang tot de artikelen."

Etem Memis,
Manager Trade Compliance & Logistics, Avnet Integrated