Magstim Company Ltd.

Whitland, Carmarthenshire, VK

De Magstim Company Limited ontwerpt, ontwikkelt en distribueert medische apparatuur die in operatiekamers en neurowetenschappelijke researchlaboratoria wordt gebruikt

Magstim biedt clinici en onderzoekers ultramoderne stimulatie- en monitoring-apparatuur om de beoordeling, bescherming en verbetering van de functies van het menselijk zenuwstelsel te vergemakkelijken.

Drie Hänel Lean-Liften® staan in het lichte en overzichtelijke magazijn van het bedrijf. De liften zijn perfect geïntegreerd met het efficiënte en exacte arbeidsproces van Magstim. De MP 12 N-besturing, gekoppeld aan de centrale besturing MP 100 D, maakt het voor de medewerkers eenvoudiger om via hun computer snel de goederenvoorraad in de liften op te vragen.

Zowel bouwelementen voor medische apparatuur als kant-en-klare componenten worden in de liften opgeslagen. De Hänel Lean-Liften® bieden hiervoor de optimale bescherming voor de uiterst gevoelige artikelen. Een tweede werkopening bij een van de liften verbindt praktischerhalve het magazijn met de expeditieafdeling, wat tot een optimalisatie van de loopafstanden leidde. De medewerkers hebben nu meteen toegang tot de onderdelen die klaar voor verzending zijn.

Door Hänel Pick-o-Light® en de vak- en dieptevakweergave worden verwisselingen bij het uitnemen voorkomen.

De vierde lift in de werkplaats dient als universeel magazijn voor de administratie, het opslaan van elektronische onderdelen en het bewaren van technische tekeningen. De besturing is door wachtwoorden afgeschermd. Hierdoor hebben alleen de geautoriseerde medewerkers toegang tot de betreffende container. 

Bedrijf:
Magstim Company Ltd.

Locatie:
Whitland Industrial Estate Spring Gardens, Whitland Carmarthenshire SA34 OHR, VK

Medewerkers:
106

Magazijnliften:
4 Hänel Lean-Liften®

Opgeslagen artikelen:
componenten voor medische apparatuur en steriele wegwerpartikelen

'Toen wij bij Magstim de planning maakten om het gebouw voor de productie van medisch-technische apparatuur uit te breiden, was het vanzelfsprekend: in het centrum van onze gebouwplanning zou een rij Hänel Lean-Liften® van Industore staan. 

Wij hadden al meerdere jaren een Lean-Lift® hoogbouwmagazijnoplossing in ons algemene magazijn in gebruik. Daarom besefte ik heel goed welke voordelen Hänel en Industore een producent van medisch-technische apparatuur zoals wij kunnen bieden: de bij ons toegepaste oplossing heeft door een verbeterde picknauwkeurigheid, een betere voorraadcontrole, minder benodigde ruimte en een zuivere omgeving voor grondstoffen haar waarde bewezen. 

In combinatie met de nieuwe Lean-Liften®, waarvan er eentje over meerdere werkopeningen beschikt en zo ons magazijn voor binnenkomende goederen en ons magazijn voor uitgaande goederen met elkaar verbindt, konden wij zo in onze nieuwe installatie de processtroom efficiënter realiseren. Wij beschikken nu over een bereik voor afgewerkte producten, waarvan de toegang wordt gecontroleerd.'

Paul Davies
bedrijfsleider