M & M International

Louisiana, VS

Het familiebedrijf uit Broussard, Louisiana is een OEM voor kleppen. M & M International heeft zich gespecialiseerd in veiligheids- en hogedrukkleppen voor de olie- en gasindustrie. 

Zo worden er onder andere bij olieboringen speciale M & M-kleppen boven de blowout preventer gemonteerd. Dankzij zijn innovatieve designs in de kleptechniek maakte het bedrijf in de afgelopen decennia een flinke groei door. Enkele jaren geleden werd ook de bedrijfsruimte flink uitgebreid. Behalve grote productiehallen werd er ook een nieuw materiaalmagazijn gebouwd. 

Overzichtelijke opslag van onderdelen 

Voor de opslag van losse kleponderdelen maakt M & M International gebruik van betrouwbare magazijntechniek van Hänel. Er worden twee Hänel Lean-Liften® in de uitvoering voor zware lasten en een Hänel Rotomat® magazijnlift gebruikt. 

Als er op de productieafdeling kleppen nodig zijn, wordt er een passende opdracht gegenereerd. Deze opdracht wordt op een computerterminal vlakbij een lift via een barcodescanner geregistreerd. In de eigen software van het bedrijf zijn alle opgeslagen artikelen met de desbe-treffende opslagplaats en het aantal stuks geregistreerd. De benodigde onderdelen komen na het invoeren van het container- of plateaunummer naar de werkopening en worden op de terminal uitgeboekt. 

Zware kleponderdelen van roestvrij staal zijn in de beide verticale liften opgeslagen. Het bijbehorende assortiment pakkingen en kogellagers bevindt zich in de Rotomat® magazijnlift. De kleppen worden direct op de lift uit de losse onderdelen voorgemonteerd en vervolgens aan de productieafdeling overgedragen. 

Voordelen door de opslag van losse onderdelen 

De multifunctionele containers in de Lean-Lift® kunnen optimaal worden onderverdeeld voor de verschillende eisen. Dit maakt een compacte opslag van zware lasten over de volledige hoogte van de hal bij een minimaal grondoppervlak mogelijk. Door de tegen licht beschermde opslag in de Rotomat® blijven de UV-gevoelige rubberen pakkingen elastisch. Door het gelijktijdig werken bij de drie liften kunnen in korte tijd grote hoeveelheden voorgemonteerde kleppen voor de productieafdeling worden klaargezet. 

De Hänel systemen bieden ook in ergonomisch opzicht voordelen. Door de neerklapbare draagrails kunnen de containers in de Lean-Lift® uit de werkopening worden geschoven. De Hänel transportwagen kan zelfs compleet beladen containers dragen.

Bedrijf:
M & M International

Plaats:
1471 Old Spanish Trail 
Hwy N
Broussard, LA 70518

Medewerkers:
65

Magazijnliften:
2 Hänel Lean-Liften®
1 Hänel Rotomat®

Opgeslagen artikelen:
onderdelen voor kleppen voor het olieen gastransport