Lumietri, Hänel Storage Systems Channel Partner, Mexico

Lumietri is sinds 2002 in Mexico een betrouwbare partner van Hänel Storage Systems

Lumietri kijkt inmiddels terug op een 17 jaar durend succesverhaal en heeft met de intralogistieke oplossingen van Hänel een vaste plaats op de Mexicaanse markt veroverd

Lumietri de México werd in 1997 opgericht als aanbieder van producten voor infrastructuur, seintechniek en ladingzekering voor de openbare spoorwegsector in Mexico. 

Het bedrijf specialiseerde zich steeds meer in de materiaaloverslag en de daarmee samenhangende intralogistiek. Door deze projecten kreeg Lumietri de magazijnoplossingen van Hänel Storage Systems in de VS in het vizier. 

Het verticale liftprincipe van Hänel heeft Lumietri overtuigd

Jaime Valdés, directeur van Lumietri, was enorm onder de indruk van het verticale liftprincipe en zo werd het bedrijf in 2002 Channel Partner van Hänel. 

Sinds het concept een vaste plaats op de Mexicaanse markt heeft veroverd, werpt het continu zijn vruchten af. Mike Fanning, Director of Sales and Marketing van Hänel in de VS, zei het eens treffend voor Lumietri: “Verkoop de eerste Lean-Lift® of Rotomat® en de rest volgt dan vanzelf”. Dit was het begin van een succesvolle samenwerking.

Lumietri heeft inmiddels een uitstekende reputatie in Mexico, die is gebaseerd op de verkoop van een zeer modern product dat bijzonder betrouwbaar is. Het bedrijf heeft in het hele land in totaal meer dan 120 Hänel magazijnliften geïnstalleerd. 

Bij een expositie op de vakbeurs Intra Logistics Latin America werd voor het eerst een Hänel Rotomat® magazijnlift in Mexico- Stad gepresenteerd. Hierna werd deze lift naar Lumietri in het district Verónica Anzúres van de hoofdstad gebracht. 

Sindsdien werken de administratie en de serviceafdeling in de vertegenwoordiging met een eigen Hänel Rotomat® 500–900. Hier kunnen ook geïnteresseerde klanten zich ter plekke overtuigen van de vele voordelen van de Hänel magazijnliften. Lumietri realiseert als deskundige partner in het hele land oplossingen voor een snelle, veilige en efficiënte opslag.

Met Hänel als onderdeel van de oplossing voor de klant heeft Lumietri de groei van gerenommeerde bedrijven in Mexico blijvend verhoogd door ruimtebesparende omloopstellingen en verticale liften. 

Lumietri kijkt uit naar nieuwe opgaven en wil zijn aanwezigheid op verschillende markten graag verder uitbreiden met Hänel.