LIEBHERR France SAS | Colmar, Frankrijk

Hänel magazijnsystemen – een beslissing voor de toekomst

Het familiebedrijf LIEBHERR is met ongeveer 44.000 medewerkers in 50 landen een van ‘s werelds grootste bouwmachinefabrikanten. Bij de vestiging in Colmar worden zeven Hänel Lean-Liften® dagelijks gebruikt.

Korte loopafstanden en snelletoegang tot onderdelen

Op de serviceafdeling worden vijf Hänel Lean-Liften® als onderdelenmagazijn gebruikt. De voor reparaties benodigde elektronische componenten, hydraulische slangen en voorgeconfigureerde bouwpakketten staan binnen handbereik ter beschikking voor de complete productieafdeling. De medewerkers picken benodigde montageonderdelen direct op de liftgroep. Hierdoor worden lange loopafstanden en toegangstijden korter.

Op een minimaal grondoppervlak een maximale opslagcapaciteit

Met een hoogte van 14,5 meter en een laadvermogen van maar liefst 40 ton biedt elke lift op het kleinste grondoppervlak een maximale opslagcapaciteit. De vormvaste multifunctionele containers van Hänel met flexibele vakindeling kunnen afzonderlijk voor verschillende vormen en formaten worden aangepast. Door de qua hoogte geop-

timaliseerde opslag worden zelfs de meest uiteenlopende componenten ruimtebesparend en dus kostenefficiënt opgeslagen. Bovendien zijn de containers vormvast en absoluut torsievrij.
De orders worden door het Warehouse Management System van LIEBHERR naar de Hänel besturing MP 12 N-HostWeb gestuurd. Twee medewerkers picken tegelijk zelfs grote orders in zeer korte tijd. De Hänel vak- en dieptevakweergave zorgt er hierbij voor dat de componenten zonder verwisseling worden geïdentificeerd. Een ander voordeel voor de logistieke medewerkers bij LIEBHERR is de hoge gebruiksvriendelijkheid door de ergonomische beschikbaarstelling van de artikelen.

Overzichtelijk gereedschapsmagazijn met hoog laadvermogen

Twee Hänel Lean-Liften® zorgen in het gereedschapsmagazijn voor een snelle toegang tot gereedschappen voor de productieafdeling zoals momentsleutels, schroevendraaiers en speciale gereedschappen. Met een totale hoogte van 14,5 meter, bij volledige benutting van de hoogte van de hal, wordt in beide Lean-Liften® een laadvermogen van bijna 100 ton bereikt.

LIEBHERR-France SAS werkt al vele jaren succesvol met Hänel magazijnoplossingen en zal ook in de toekomst de technologische vooruitgang met behulp van deze systemen bevorderen!

Met de Hänel magazijnoplossingen is bij LIEBHERR 60 procent opslagruimte bespaard, de productiviteit verhoogd en de ergonomie op de werkplek verbeterd.

Jean-Philippe Ensminger
logistiek manager