L. H. Dottie, Commerce, Californië, VS

Maximale flexibiliteit in de groothandel met de Hänel Lean-Lift®

Het familiebedrijf L. H. Dottie levert als groothandel producten aan ambachtelijke en industriële bedrijven in talrijke regio’s in Noord-Amerika. In het distributiecentrum in Los Angeles, Californië, zorgen 70 medewerkers ervoor dat benodigdheden voor elektriciens en loodgieters, ijzerwaren en veiligheidsuitrustingen snel worden verzonden. 

Beschikbaarstelling van flexibele aantallen in de groothandel 

De Hänel Lean-Lift® als distributiemagazijn is een belangrijke bouwsteen in het magazijnconcept van de groothandel. In deze verticale lift worden alleen kleine batches van de meest uiteenlopende artikelen opgeslagen. Als een klant enkel een gedeelte van een verpakkingseenheid nodig heeft, wordt dit uit de 6 meter hoge Hänel Lean-Lift® gepickt. 

Compacte besturing MP 12 N communiceert rechtstreeks met het ERP-systeem 

De dozen met orderetiketten worden via een centrale transportband naar de werkopening van de magazijnlift getransporteerd. Een medewerker registreert met een handscanner het desbetreffende etiket.

De compacte besturing MP 12 N op de Hänel Lean-Lift® communiceert met het ERP-systeem Oracle en laadt de desbetreffende order van de klant. Na het bevestigen op de besturing worden de afzonderlijke items van de picklijst naar de werkopening gebracht. Nadat de order is afgerond, worden in het ERP-systeem alle magazijnbewegingen geboekt en de voorraden geactualiseerd. Zo is een permanent totaaloverzicht van het magazijn gegarandeerd. 

De artikelen staan overzichtelijk en ergonomisch op de zelf in te delen multifunctionele containers klaar om te worden gepickt. De Hänel vak- en dieptevakweergave ondersteunt de medewerker bovendien bij de eenduidige identificatie. 

De Hänel Lean-Lift® voldoet aan de strengste veiligheidseisen 

De Hänel magazijnsystemen voldoen uiteraard aan de strenge veiligheidseisen die bij de vestiging in Los Angeles gelden. De draagconstructie van de Hänel Lean-Lift® met doorgaande rasterwand is opgebouwd als vakwerksysteem met een maximaal draagvermogen van 60.000 kg. In de seismische uitvoering wordt de stabiliteit zelfs nog verhoogd door extra versterking van de structuur.

Het bedrijf is erg tevreden over de Hänel magazijnoplossing en is daarom van plan om binnenkort een tweede Lean-Lift® aan te schaffen.