IHSE GmbH, 88094 Oberteuringen, Duitsland

Koppeling van de Hänel Rotomat® magazijnliften aan het bovenliggende ERP-systeem ABAS

Het bedrijf IHSE GmbH ontwikkelt en produceert zeer gespecialiseerde KVM-oplossingen voor een groot aantal verschillende markten. In de hoofdvestiging in de buurt van de Bodensee worden uiterst gevoelige elektronische componenten veilig en passend in twee Hänel Rotomat® magazijnliften opgeslagen.

Communicatie via de SOAP-interface

Bij IHSE is een naadloze koppeling aan het bovenliggende ERP-systeem ABAS gerealiseerd. De magazijnliften communiceren via de bij Hänel standaard geïntegreerde SOAP-interface met het bedrijfsbrede ERP-systeem.

Nog eenvoudigere integratie dankzij de Hänel demobesturing

Het was voor IHSE bijzonder interessant dat de ERP-ontwikkelaars het complete koppelingsproces al vóór de installatie van de liften konden simuleren met de Hänel demobesturing. Hierdoor kon de intralogistieke oplossing van Hänel vanaf de eerste dag productief worden ingezet en perfect in de processen bij IHSE worden geïntegreerd.

De Hänel besturing MP 12 N is onder het werkblad geïnstalleerd en kan eenvoudig worden ingeschoven om ergonomisch bij de werkopening te werken. De desbetreffende pickorders worden in ABAS aangemaakt en vervolgens op de magazijnlift met een barcodescanner geregistreerd.

De besturing beschikt over een artikelpool-beheer en kan de artikelgegevens zodoende direct uit het ERP-systeem importeren. De verstrekking van opslagplaatsen vindt daarbij in de Hänel Rotomat® plaats. Nadat de order is gescand, beweegt de Rotomat® magazijnlift naar de opgevraagde opslagplaats. Daarbij geeft de Hänel vakweergave het gewenste plateau aan. Dit voorkomt het verkeerd uitnemen door de medewerkers en verkort de beschikbaarstellingstijd. Op de besturing worden de uit te nemen artikelen met het bijbehorende aantal stuks weergegeven. Alle items van de commissie worden nu één voor één naar de werkopening gebracht en direct op de besturing bevestigd.

Hoge voorraadbetrouwbaarheid door de inventarisatiefunctie van de Hänel besturing MP 12 N

Alle bewegingsgegevens worden in het magazijnjournaal van de besturing geregistreerd en samen met de magazijngegevens via de SOAP-interface met het ERP-systeem gesynchroniseerd. Zo zijn in ABAS alle magazijnvoorraden en bewegingen centraal beschikbaar voor alle gekoppelde processen.

De inventarisatiefunctie van de besturing MP 12 N maakt in samenspel met de ERP-koppeling een continu hoge voorraadbetrouwbaarheid mogelijk.

Beveiligde ESD-opslag met de Hänel Rotomat® magazijnlift

In de compleet nieuwe IHSE-fabriek werd door het gebruik van de intralogistieke oplossing van Hänel een enorme opslagcapaciteit op een zeer krappe ruimte gecreëerd. In de beide plafondhoge magazijnliften worden uitgeruste modules en frontpanelen voorverzameld voor de afde-ling Eindmontage.

De Hänel Rotomat® biedt door zijn antistatische laklaag optimale bescherming tegen overspanningsschade in de productieomgeving. De magazijnlift in ESD-uitvoering voldoet daarbij aan alle eisen ten aanzien van de veilige opslag van elektrostatisch gevoelige componenten. Alle printplaten zijn overzichtelijk in ESD-stapelbakken opgeslagen en daarbij tegen elektrostatische ontlading beveiligd.

Naast de uitstekende kwaliteit van de service was de probleemloze koppeling van de magazijnliften aan het bedrijfs-ERP-systeem voor IHSE de doorslaggevende reden om de intralogistieke oplossing van Hänel aan te schaffen!

"In onze Hänel Rotomat® magazijnliften bevinden zich meer dan 6 miljoen elektronische componenten. De benodigde componenten gaan, direct bestuurd via ons ERP-systeem, met één druk op de knop naar de gebruiker toe. Dit bespaart tijd en maakt een slimme en flexibele workflow mogelijk voor ons." 

Dr. Enno Littmann,
directeur