GEM Products, Jacksonville, Florida, VS

De Hänel Lean-Lift® als distributiemagazijn voor bootonderdelen

GEM Products is al ruim 50 jaar een van de grootste aanbieders van marine- en bootuitrusting van roestvrij staal. Bij de vestiging in Jacksonville, Florida, worden door 28 medewerkers bootonderdelen naar tevreden klanten in het hele land verzonden. In het nieuwe gebouwencomplex ondersteunt een Hänel Lean-Lift® in highspeed-uitvoering de medewerkers in het expeditiemagazijn. 

Compacte en overzichtelijke opslag van roestvrijstalen onderdelen in de Hänel Lean-Lift®

Samen met South Atlantic Systems Group, een Channel Partner van Hänel, hebben wij al bij het ontwerpen van het nieuwe distributiemagazijn rekening gehouden met het feit dat de Hänel Lean-Lift® als verticaal magazijn de volledige hoogte van de hal benut. Hierdoor is gegarandeerd dat met de Hänel Lean-Lift® een maximale opslagcapaciteit op het kleinste plaatsingsoppervlak beschikbaar is. 

Door de compacte en systematische opslag van roestvrijstalen houders, spiebouten en buisklemmen in de Hänel Lean-Lift® is vanaf het begin een flinke ruimtebesparing in het expeditiemagazijn gerealiseerd. 

Snel en foutloos picken 

De opgevraagde onderdelen worden met één druk op de knop klaargezet voor de medewerkers en kunnen direct in de werkopening van de multifunctionele containers worden uitgenomen. Dit maakt snelle toegangstijden mogelijk en zorgt tegelijkertijd voor een flinke verbetering van de ergonomie.

Om foutloos te picken, worden de medewerkers direct bij de werkopening ondersteund: de Hänel vak- en dieptevakweergave geeft de opslagplaats van het opgevraagde artikel betrouwbaar en zonder verwisseling aan.

Rechtstreekse communicatie tussen HänelSoft® en het WMS 

HänelSoft® is naadloos in het door Netsuite beschikbaar gestelde, cloudgebaseerde Warehouse Management System van de klant geïntegreerd. Daarbij wordt de Hänel Lean-Lift® in het magazijnproces als laatste pickzone gedefinieerd. 

Als onderdelen van een bestelling in de verticale lift van Hänel zijn opgeslagen, genereert het WMS een picklijst en stuurt het deze naar HänelSoft®. Nadat een medewerker de order met een barcodescanner op de compacte besturing MP 12 N heeft geregistreerd, wordt deze op de lift klaargezet en kan er meteen worden gepickt. 

De extractor in de Hänel Lean-Lift® brengt alle items van de picklijst met een optimale liftbeweging naar de werkopening.

Door de naadloze systeemintegratie en intelligente magazijnprocessen maakt Hänel opnieuw duidelijk hoe een modern magazijnsysteem effectief kosten verlaagt en de klanttevredenheid vergroot!

"Wij hebben vanwege de productiviteitsstijging voor de Hänel Lean-Lift® gekozen. Met Hänel is het mogelijk dat één bediener meerdere bestellingen vanuit één locatie pickt, omdat het magazijnsysteem onderdelen naar de bediener brengt en de uitneemtijden zo al met al verkort worden."

Eric Muzzillo,
Vicepresident Engineering & Exploitatie