Franz Gottwald GmbH + Co. KG

Hamburg

Representatief hightech magazijn met vier Hänel Lean-Liften® in hoogwaardig lakwerk bij de vestiging in Hamburg

Franz Gottwald GmbH + Co. KG werd in 1930 opgericht als ingenieursbureau en is tegenwoordig een groothandel voor gerenommeerde klanten uit de papierindustrie, autotoeleveringsindustrie, machinebouw en andere branches.

Vier Hänel Lean-Liften® in hoogwaardig lakwerk ondersteunen de medewerkers in Hamburg bij hun werk. In maar liefst 80 containers per lift worden onderdelen zoals pakkingen en kogellagers in de meest uiteenlopende verpakkingsgroottes met toegangsbeveiliging opgeslagen.

De meest eenvoudige integratie in het bedrijfsnetwerk met de centrale Hänel besturing MP 100 D

Het standaard geïntegreerde magazijnbeheer is in de liftgroep centraal met de MP 100 D georganiseerd. De centrale besturing communiceert probleemloos met het ERP-systeem Pallas van Franz Gottwald GmbH + Co. KG.

Alle processen in het magazijn, van de goederenontvangst en interne boekingen tot en met de goederenuitgifte, zijn in Pallas in verschillende processen gedefinieerd. De interface naar het ERP-systeem is door de firma Franz Gottwald GmbH + Co. KG met ondersteuning van Hänel speciaal hiervoor geprogrammeerd. De toegang tot de verschillende processen in het magazijn is alleen na persoonlijke aanmelding op de terminal mogelijk.

Franz Gottwald GmbH + Co. KG waardeert vooral de betrouwbaarheid en performance van de Hänel magazijnoplossing

Als artikelen voor de verzending uit de lift moeten worden uitgeslagen, wordt er via een masker een pakbon met het ordernummer, het overzicht van alle benodigde onderdelen en hun aantallen gemaakt. Het ERP-systeem genereert de telkens benodigde records en draagt deze over naar de Hänel Lean-Lift®.

Als de barcode op de pakbon op een van de Lean-Liften® wordt gescand, brengt deze alle onderdelen met een optimale liftbeweging naar de werkopening. Daarbij werkt het systeem volgens het FIFO-principe. Na de eindcontrole op de expeditieafdeling wordt een leveringsbon afgedrukt en het complete voorraadbeheer in het ERP-systeem geüpdatet.

Als onderdelen direct na binnenkomst in het bedrijf en de controle in de Hänel Lean-Lift® worden opgeslagen, wordt hiervoor een artikelopslagorder gegenereerd. Deze opslagorder geeft de artikelen, het aantal en de verpakkingsgrootte van de bestelling door aan de lift. Er wordt een goederenontvangstetiket met het goederenontvangstnummer gemaakt, dat later op de lift wordt gescand om de opslag te starten. De besturing van de Hänel Lean-Lift® vindt daardoor automatisch de ideale opslagplaats.

De zijwand met een ruit van plexiglas geeft een kijkje in het indrukwekkende productassortiment van Franz Gottwald GmbH + Co. KG. Blauwe lichtdioden op de extractor onderstrepen bovendien het perfecte samenspel van techniek, precisie en modern design.

De succesvolle realisatie van het intralogistieke concept en van de softwarekoppeling leidt tot nog kortere reactietijden bij de overdracht van artikelen tussen vestigingen!

 

 

'Alleen Hänel was in staat om een directe koppeling van de magazijnliften aan ons ERP-systeem Pallas zonder extra software aan te bieden en probleemloos te realiseren!'

Oliver Dogs
procuratiehouder