Fierthbauer GmbH, 73730 Esslingen-Zell, Duitsland

Permanente gegevens-synchronisatie tussen de Hänel MP 12 N-besturing en Navision

Fierthbauer GmbH maakt deel uit van een in heel Europa actieve bedrijfsvereniging voor systeemleveringen in de speciale voertuig- en speciale machinebouw.

Om de pickprestaties bij kleine onderdelen te verhogen, kiest Fierthbauer voor een Hänel Rotomat® magazijnlift direct in het expeditiemagazijn. Door benutting van de volledige plafond-hoogte kon het magazijn worden gecomprimeerd en werd er een maximaal opslagvolume op een minimale plaatsingsoppervlakte gecreëerd. 

De Hänel Rotomat® magazijnlift maakt gebruik van het roulatieprincipe en zet de verschillende artikelen snel, veilig en ergonomisch klaar. Op de multifunctionele draagsets van Hänel worden grote hoeveelheden zeer verschillende kleine onderdelen overzichtelijk in opslagbakken georganiseerd. Zo kan in slechts één Hänel Rotomat® magazijnlift ruim 8 ton aan artikelen worden opgeslagen.

Verstrekking van opslagplaatsen direct in de Hänel besturing MP 12 N

De lift kon dankzij de hoge flexibiliteit van de Hänel besturingen naadloos aan het bestaande bedrijfsnetwerk worden gekoppeld. De besturingen bieden maximaal bedieningsgemak en maximale functionaliteit. Alle orders en artikelinformatie worden door het bedrijfs-ERP-systeem Navision via CIFS rechtstreeks naar de besturing MP 12 N gestuurd. Bij het afhandelen van de opslagopdrachten biedt de MP 12 N ondersteuning bij het zoeken naar lege opslagplaatsen.

Overdracht van magazijnbewegingen naar Navision om de minuut

Een medewerker start een order op de lift door de barcode te scannen. Vervolgens worden de multifunctionele draagsets met de opgevraagde artikelen met een optimale liftbeweging één voor één naar de werkopening gebracht. 

De gebruiker pakt het opgevraagde artikel op een ergonomische werkhoogte. Het aantal stuks en het artikelnummer worden daarbij op het display van de Hänel microprocessorbesturing  MP 12 N weergegeven.

Nadat de gebruiker het artikel heeft gepakt, bevestigt hij op de besturing. De magazijnlift brengt nu het volgende artikel automatisch naar de werkopening. Dit gaat net zolang door totdat alle items van de order zijn afgehandeld.

Alle magazijnbewegingen worden om de minuut via het bewegingsjournaal terug naar Navision overgedragen. Dankzij de permanente inventarisatie van de inventarisatiemodule van Hänel kunnen de magazijnvoorraden altijd up-to-date worden gehouden.

Het artikel-naar-persoon-principe verkort loopafstanden en verbetert de ergonomie enorm. De in het werkblad geïntegreerde Hänel vak- en diepte-vakweergave geeft de desbetreffende opslagplaats duidelijk aan voor de gebruiker. Hierdoor wordt de picksnelheid verhoogd en neemt tegelijkertijd het aantal fouten af.

De zevenvoudige compressie van de opslagruimte en de verdubbeling van de pickaantallen bewijzen het succes van het gebruik van de Hänel Rotomat® magazijnlift op de expeditieafdeling bij het bedrijf Fierthbauer in Esslingen-Zell.

"Met de Hänel Rotomat® hebben wij onze opslagruimte zeven keer gecomprimeerd, het aantal picks meer dan verdubbeld en het aantal fouten flink gereduceerd. De koppeling aan Navision verliep snel en probleemloos."

Torsten Brandstetter,
hoofd Productie en Logistiek