Favorite Logistics BV, Het Eek 1, 4004 LM Tiel, Nederland

Maximale performance in het expeditiemagazijn – Pick-by-Voice met de Hänel Lean-Liften®

Twee Hänel Lean-Liften® in een groep overtuigen als spraakgestuurd expeditiemagazijn door optimale gebruikersvriendelijkheid en performance

Het succesvolle familiebedrijf Favorite Gifts is één van de grootste handelaars voor reclameartikelen in heel Europa. Bij de dochteronderneming Favorite Logistics wordt de complete logistiek achter de succesvolle onlinehandel afgehandeld.

Ruimtebesparende opslag in twee Hänel verticale high-speedliften met een hoogte van 11 meter

In het logistieke centrum van de vestiging in Tiel gebruikt Favorite Logistics twee Hänel Lean-Liften® in combinatie met Actemium Pick-by-Voice voor het spraakgestuurd picken van talrijke verschillende reclameartikelen. Met een hoogte van 11 meter stellen de twee magazijnliften met in totaal 90 containers een enorm opslagvolume van 16 ton ter beschikking. De opslagruimte op de eerste verdieping kon, met slechts een minimale benodigde ruimte op de begane grond, door de liftgroep massief worden uitgebreid.

Beide werkopeningen liggen procesgeoptimaliseerd direct in de expeditieafdeling op de bovenverdieping.

Effectief picken met de spraakgestuurde Hänel Lean-Lift®

De intralogistieke oplossing van Hänel wordt naadloos in de processen bij Favorite Logistics geïntegreerd. De Hänel liftbesturing MP 12 N-HostWeb is hiervoor direct via SOAP-interface met Actemium Pick-by-Voice verbonden. De Hänel Lean-Lift® werkt gedurende het gehele proces volledig spraakgestuurd.

Hierdoor kunnen de medewerkers zonder handmatige invoer van gegevens snel, veilig en nauwkeurig werken. Alle bestellingen worden door het ERP-systeem FavorIT in pickorders omgezet en aan het WMS Actemium doorgegeven. Een order wordt dan via gesproken commando op Actemium gestart. Vervolgens zet de liftgroep parallel artikelen van de order in beide werkopeningen gereed.

Eenduidige opslagplaatsidentificatie voor de betrouwbare verhoging van de pickcapacitei

Via headset wordt de medewerker naar de correcte werkopening geleid. Hänel Pick-o-Light®-Vario markeert de exacte positie van het benodigde artikel op de container d.m.v. een lichtpunt. Na het picken bevestigt de gebruiker via gesproken commando de orderpositie. In de tweede werkopening kan het volgende artikel nu meteen worden gepickt. In de tussentijd wordt reeds een volgend item van de order naar de werkopening van de eerste lift getransporteerd. Aan het einde van een order wordt de commissie in het ERP-systeem FavorIT geboekt.

Intelligent en efficiënt arbeidsproces met maximale tijdbesparing

Om nog efficiënter te werk te gaan, worden in één order meerdere bestellingen tegelijkertijd verzameld.

Het intelligente magazijnbeheer van de Hänel besturing stelt natuurlijk alle items tijd- en route-geoptimaliseerd ter beschikking. Door parallel picken aan twee liften in combinatie met de Hänel Pick-o-Light®-Vario worden pickfouten, loopafstanden en wachttijden effectief geminimaliseerd.

Met behulp van de spraakgestuurde Hänel magazijnoplossing kunnen zo door slechts één medewerker in piekuren honderden orders per ploegendienst worden verwerkt.

Favorite Logistics is te spreken over de enorme tijdsbesparing en efficiënte opslag door snel en accuraat picken met de spraakgestuurde intralogistieke oplossing van Hänel.

"Hänel is een eerlijk en prettig bedrijf om mee samen te werken, er wordt écht samen gezocht naar de juiste logistieke oplossing. Dit samen met de positieve feedback van referenties over de betrouwbaarheid en kwaliteit van de systemen waren voor ons doorslaggevend in onze keuze om te kiezen voor Hänel."

Fred van Schaik
Logistiek Manager