Edrington | Glasgow, Schottland, UK

Gereedschappen en whisky: alles is goed opgeslagen in de Hänel Lean-Lift® 

De oorsprong van de onderneming gaat terug tot in het midden van de 19e eeuw toen William Robertson in Glasgow de onderneming Robertson & Baxter oprichtte. Met de overname van het reeds in 1887 opgerichte bedrijf Highland Distillers in 1999 is Edrington tegenwoordig met de beroemde merken ‘The Famous Grouse’, ‘The Macallan’ en ‘Highland Park’ op de internationale markt succesvol vertegenwoordigd. 

Naast een jaarlijkse productiecapaciteit van meer dan 17 miljoen liter bezit Edrington ook 50 procent van de North British Distillery die een hoeveelheid van 60 miljoen liter per jaar laat zien. 

Bovendien is er voor het assortiment prijzige whisky’s een bijzondere manier van opslag nodig, waarbij de flessen aan de ene kant goed tegen vuil en stof worden beschermd en er aan de andere kant ook een complete traceerbaarheid van de artikelen mogelijk is. Daarom bevinden zich in de vestiging in Glasgow vijf Hänel Lean-Liften®, waarvan twee goed afgeschermd in een beveiligd bereik. De liften worden beveiligd door middel van automatische schuifdeuren en een toegangscontrole op de MP 12 N-besturing. Toegang is uitsluitend mogelijk na succesvolle autorisatie. 

Door de installatie van twee rookmelders en een inertgassysteem in de liften zijn er adequate voorzorgsmaatregelen getroffen voor het geval er brand uitbreekt. Bij het eerste rookmeldersignaal wijst een alarm de medewerkers op een eventueel aanwezig risico. Wordt ook de tweede rookmelder geactiveerd, dan zal automatisch het edelgas argon, dat buiten de liften in meerdere gasflessen staat opgeslagen, de liften doorstromen. Door het verdringen van zuurstof zal het vuur doven. 

In de andere liften zijn onderdelen en gereed-schappen opgeslagen, en wel direct in de prodductie. Door de Hänel-magazijnliften is het probleem van het beperkte plaatsingsoppervlak in de hallen verholpen. 

Bedrijf:
Edrington

Locatie:
Glasgow, G15 6 RW

Medewerkers:
ca. 500

Magazijnliften:
5 Hänel Lean-Liften®

Opgeslagen artikelen:
3 Lean-Liften®
gereedschap en machineonderdelen

2 Lean-Liften®
dozen met eersteklas whisky’s

'Wij hebben reeds bij verschillende gelegenheden met Industore samengewerkt. We maken nu gebruik van vijf Hänel Lean-Liften®. Met het oog op de capaciteit die deze liften bij zo’n geringe benodigde ruimte bieden, zijn zij simpel onbetaalbaar. Over het geheel zijn het betrouwbare magazijnsystemen en bij de installatie heeft men steeds rekening gehouden met onze verzoeken.'

Paul Chatham
projectingenieur