Earnhardt Ford, Chandler, Arizona, VS

Hänel magazijnsystemen als onderdelenmagazijn direct bij de autodealer

Earnhardt Ford is een onderdeel van het Earnhardt Auto Center. Zijn vestiging in Chandler, Arizona, telt 210 medewerkers. In het distributiecentrum van deze autodealer worden drie Hänel Rotomat® magazijnliften en één Hänel Lean-Lift® gebruikt. 

Besparing van dure opslagruimte met de intralogistieke oplossingen van Hänel 

Het effectiever benutten van dure opslagruimte was de doorslaggevende reden voor de aanschaf van de Hänel magazijnliften. De Hänel Lean-Lift® en ook de Rotomat® magazijnliften komen dan ook tot het plafond van het gebouw. Ze bieden door de qua hoogte geoptimaliseerde opslag aanzienlijk meer opslagcapaciteit bij een klein plaatsingsoppervlak. 

Overzichtelijke opslag bij grote verscheidenheid aan onderdelen 

In de liften worden reserveonderdelen, diverse kleine onderdelen en motoronderdelen georganiseerd en klaargezet. Anders dan bij het stellingmagazijn zijn alle onderdelen in de lift veilig en beveiligd opgeslagen. 

De Hänel Rotomat® magazijnlift is door de optimale indeling in kisten met verschillende opslagplaatsen het perfecte automatische kleingoedmagazijn voor de grote verscheidenheid aan auto-onderdelen.

MP-Link 2.0 als interface tussen dealermanagementsysteem en HänelSoft® 

Earnhardt Ford gebruikt voor het magazijnbeheer het dealermanagementsysteem CDK Global in combinatie met HänelSoft®. De software MP-Link 2.0 fungeert als interface tussen CDK Global en de Hänel magazijnliften. Hierdoor krijgen de medewerkers een uitgebreid overzicht van de complete magazijnvoorraad voertuigonderdelen. Op de webinterface zijn behalve het magazijndagboek ook een voorraadzoekfunctie en de status van het pickticket beschikbaar. 

Snel en betrouwbaar picken met de Hänel vak- en dieptevakweergavee 

Orders worden direct op de lift met een barcodescanner geregistreerd en de Hänel Rotomat® magazijnlift brengt de draagset met het opgevraagde onderdeel naar de werkopening. Voor een foutloze identificatiegeeft de vak- en diepteweergave de exacte opslagplaats aan voor de medewerker. Na het bevestigen op de liftbesturing wordt het volgende item op de orderlijst aangestuurd. In de Hänel Lean-Lift® kunnen ook grotere onderdelen en modules flexibel op de multifunctionele containers van Hänel worden opgeslagen.

Dankzij het gebruik van de intralogistieke oplossingen van Hänel kon Earnhardt Ford waardevolle opslagruimte winnen en afzien van het gebruik van nog meer stellingen!

"Door de grote opslagcapaciteit van onze Hänel magazijnliften kunnen wij de voor andere magazijntypes benodigde ruimte en de behoefte aan extra stellingen verminderen." 

John Nissen,
Directeurb