Cultura | Périgueux, Frankrijk

De Hänel Rotomat® brengt het magazijn direct naar de verkoopzone

De in 1998 opgerichte handelsonderneming Cultura is met meer dan 80 filialen in heel Frankrijk vertegenwoordigd. Bij het filiaal in Périgueux is een Hänel Rotomat® magazijnlift direct in het kassagebied geïntegreerd. In deze Rotomat®, die de volledige plafondhoogte benut, zijn behalve prijzige e-boeken, films en games ook online bestellingen van klanten opgeslagen.

Optimale ruimtebenutting en aantrekkelijk design

De Hänel Rotomat® magazijnlift is exact aangepast aan de ruimtelijke eisen bij Cultura. Dankzij de ruimtebesparende opslag kan op een minimaal grondoppervlak een maximale opslagcapaciteit worden gecreëerd. De Hänel Rotomat® magazijnlift in de bedrijfskleur oranje onderstreept het perfecte samenspel tussen het op maat gesneden organisatieconcept en het moderne design van de winkel.

Geen wachttijden bij de kassa

Met de service Click & Collect kunnen klanten op de website van Cultura de meest uiteenlopende media bestellen en deze in het filiaal ophalen. Daarvoor worden de goederenpakketten in het centrale magazijn samengesteld en naar het filiaal gestuurd. Daar staan ze klaar in de Hänel Rotomat® magazijnlift om door de klant te worden opgehaald.

De klanten legitimeren zich bij de kassa, geven hun bestelbon af en een medewerker haalt de al gepickte bestelling uit de Rotomat® magazijnlift. Naast de normale dagelijkse activiteiten kan zo het groeiende aantal online bestellingen efficiënt en zonder lange loopafstanden worden klaargezet.

De medewerkers bij Cultura profiteren van de intuïtieve besturing en ergonomie van de Hänel Rotomat® magazijnlift. Boeken en andere media worden in soepel lopende laden opgeslagen. De Hänel Rotomat® magazijnlift is bovendien uitgerust met een afsluitbare schuifdeur en beschermt de prijzige artikelen zo tegen toegang door onbevoegden.

De magazijnoplossing van Hänel wordt gekenmerkt door een hoge gebruiksvriendelijkheid en een ergonomische beschikbaarstelling van de opgeslagen artikelen. De rechtstreekse toegang in het kassagebied zorgt bovendien voor een flinke tijdsbesparing.

Met de Hänel Rotomat® magazijnlift kon bij Cultura niet alleen in de winkel, maar ook in het magazijn dure ruimte worden bespaard!

De Hänel Rotomat® magazijnlift is een intelligent magazijnsysteem dat voor ons een overzichtelijke en precieze organisatie mogelijk maakt. Dit heeft een flinke tijdsbesparing tot gevolg.

Caroline Gasser
plaatsvervangend filiaalleider