CSL Behring AG

Opslag van gevoelige en kostbare medicijnmonsters

Bern, Zwitserland

Het bedrijf CSL Behring is een van ’s werelds grootste producenten van medicijnen uit bloedplasma.

In Bern (Zwitserland), Marburg (Duitsland) en Kankakee (VS) garanderen productie-installaties met de nieuwste technologie dat de internationale veiligheids- en kwaliteitsnormen bij de productie van de dure medicijnen worden nageleefd.


GMP-richtlijnen

Volgens de strenge GMP-richtlijnen voor kwaliteitsborging bij de medicijnproductie moeten voldoende monsters van elke charge van een eindproduct minstens één jaar na het verstrijken van de houdbaarheidsdatum worden bewaard voor een eventueel noodzakelijke hertest en als bewijs van de benaming inclusief de bijsluiter.

Door het scannen van de QR-code boven de werkopening wordt elk opslagproces met professionele software gedocumenteerd. 

Geautomatiseerde opslag

Het vroeger handmatig uitgevoerde voorraadbeheer van de gevoelige medicijnmonsters vindt nu in zes verticale omloopmagazijnen van het type Hänel Rotomat® magazijnlift plaats. Alle magazijnliften werken met de nieuwe magazijnbeheersoftware geautomatiseerd als groep.


Klimaatregeling

In de Hänel magazijnliften zorgt een luchtcirculatiesysteem voor de noodzakelijke temperatuur van ongeveer 20° C. In elke Rotomat® wordt ca. 400 m3 lucht per uur gecirculeerd.

Op grond van de klimaatregeling zijn de liften gesloten. Speciale lampen boven de liften geven aan op welke Rotomat® de volgende op- of uitslagbeweging wordt uitgevoerd. Na afloop van de omloop dooft deze lamp en gaat een schuifdeur op de Rotomat® automatisch open.

Zo zijn momenteel ongeveer 33.000 flessen van 67.000 opslagplaatsen beschermd tegen licht en stof ondergebracht in de schuifladen van de multifunctionele draagsets van Hänel.

De geklimatiseerde Rotomat® magazijnlift van Hänel biedt in een groep een qua ruimte geoptimaliseerd, transparant, flexibel en betrouwbaar voorraadbeheer van de medicijnmonsters bij CSL Behring!