CF GROUP France, 38070 Saint-Quentin-Fallavier, Frankrijk

Dankzij de dynamiek van de zwembadmarkt stijgt de verkoop van apparaten enorm

Bij de toeleverancier voor zwembadbouwers kunnen dankzij vier Hänel Lean-Lifte® ruim 300 bestellingen per dag door slechts twee medewerkers worden gepickt

De CF GROUP France voorziet als toeleverancier veel zwembadfabrikanten van een breed scala aan onderdelen en accessoires. In het distributiecentrum in Saint-Quentin-Fallavier worden elke dag meer dan 300 bestellingen gepickt. 

Tijdens de pandemie met reisbeperkingen steeg de vraag explosief. Vier Hänel Lean-Liften® ondersteunen de medewerkers direct in het expeditiemagazijn bij het aangaan van deze logistieke uitdaging.

Hoge magazijndichtheid door qua hoogte geoptimaliseerde opslag bespaart waardevolle ruimte

De tien meter hoge liften bieden een enorm opslagvolume op een klein plaatsingsoppervlak. Dankzij de intralogistieke oplossing van Hänel is de CF GROUP France erin geslaagd om de meest uiteenlopende kleine onderdelen zoals buisverbinders, filters, klemmen en zeven overzichtelijk en ruimtebesparend op 3.600 opslagplaatsen te organiseren. Hierdoor werd het magazijn gecomprimeerd en de volledige plafondhoogte benut. Daarnaast werd er zo waardevolle ruimte bespaard. De artikelen in de Hänel Lean-Liften® zijn bovendien tegen licht, vuil en onbevoegde toegang beschermd.

Nadat er een bestelling is binnengekomen, maakt een medewerker op de terminal in het bedrijfsbrede ERP-systeem Microsoft Dynamics AX een uitslagopdracht aan. Dankzij de hoge flexibiliteit van de Hänel microprocessorbesturingen kunnen de vier Hänel Lean-Liften® direct door Dynamics AX worden aangestuurd.

Een medewerker start een opdracht en de liften brengen de opgevraagde artikelen automatisch, tijd- en routegeoptimaliseerd naar de werkopening. De vak- en diepteweergave markeert de opslagplaats van het benodigde artikel duidelijk. Verder wordt de uit te nemen hoeveelheid op het display van de besturing weergegeven. Hierdoor wordt het aantal pickfouten tot een minimum gereduceerd.

Ergonomie en economie verenigd in de Hänel Lean-Lift®

De medewerkers kunnen de kleine onderdelen op ergonomische hoogte uitnemen. Het beklimmen van een ladder is niet meer nodig en er hoeven geen vorkheftrucks meer te worden gebruikt. Nadat het uitnemen op de besturing is bevestigd, wordt automatisch het volgende artikel klaargezet.

Door de compacte opstelling van de magazijnliften en de integratie in het bestaande expeditiemagazijn kon de CF GROUP France de loopafstanden verkorten en dus tijd en kosten besparen. Twee medewerkers kunnen met de magazijnoplossing van Hänel het picken van alle kleine onderdelen snel en efficiënt afhandelen.

De CF GROUP France koos al in 2008 voor een intralogistieke oplossing van Hänel. Sindsdien heeft de CF GROUP France de opslagcapaciteit al vergroot door middel van de flexibele uitbreiding van de magazijnoplossing met een extra Hänel Lean-Lift®. Naast de hoge betrouwbaarheid van de Hänel Lean-Liften® waardeert de CF GROUP France vooral de enorme ruimtewinst en de flinke tijdsbesparing bij het picken.

De flexibele koppeling, enorme magazijndichtheid en tijds- en kostenbesparing helpen de CF GROUP France om de toenemende vraag naar zwembadonderdelen tijdens de pandemie het hoofd te bieden!

Met de Hänel magazijnoplossing kunnen wij de totale hoogte van het gebouw benutten. Dit zou niet mogelijk zijn geweest met traditionele stellingen. De Hänel Lean-Liften® zijn met ons magazijnbeheersysteem verbonden en zo worden alle orders en processen met elkaar gesynchroniseerd.

Mathieu Rognon,
vestigingsmanager