Opslag van medicijnen in de centrale apotheek

Opslag van medicijnen in de Hänel Rotomat® en Hänel Lean-Lift® in de centrale apotheek. Het voordeel: een permanent voorraadoverzicht bij korte uitneem- en opslagtijden

De Hänel magazijnsystemen zijn ideaal voor het beheer en de opslag van de benodigde medicijnen in de centrale apotheek. De besturingssoftware beheert de complete apotheek en bestuurt de Hänel magazijnliften. Hierdoor is vrijwel uitgesloten dat voorgeschreven houdbaarheidsdatums ongemerkt verstrijken. De rechtstreekse aansluiting op het bedrijfseigen computersysteem garandeert een voortdurende uitwisseling van gegevens.

 

De voordelen

• Meer dan 60% ruimtebesparing ten opzichte van de traditionele opslag
• Enorme besparing van arbeidstijd door eenvoudige en snelle bediening
• Permanent voorraadoverzicht
• Betere organisatie van de medicijnverstrekking
• Bescherming en veiligheid voor de opgeslagen medicijne

Veilig en beveiligd uitnemen met de Hänel Lockomat®

In de centrale apotheek in het ziekenhuis of bij de decentrale opslag van medicijnen – de Hänel Lockomat® zorgt voor optimale veiligheid
Handmatig te sluiten of automatisch sluitende vakdeuren zorgen voor een veilige toegang en beschermen de opgeslagen artikelen tegen onbevoegde toegang.

Alle uitnamen worden geregistreerd en kunnen aan de desbetreffende gebruiker worden toegewezen. Medicijnengroepen kunnen aan verschillende personen toegewezen en alleen door hen opgevraagd worden.

Alleen de via de barcode of het voorraadnummer geselecteerde medicijnen kunnen worden uitgenomen. De andere vakdeuren van de Hänel Lockomat® blijven magnetisch gesloten.