Cayer Barrioz | Pringy, Frankrijk

Enorme ruimtewinst voor de productieafdeling met de Hänel Rotomat® magazijnlift

Cayer Barrioz is een specialist op het gebied van zelfklevende etiketten en sinds 2001 met succes actief op de Europese markt.

Een Hänel Rotomat® magazijnlift fungeert als ruimtebesparend en centraal magazijn voor de complete productieafdeling. In deze lift zijn 2.000 ponsgereedschappen systematisch georganiseerd, zodat deze op elk moment beschikbaar zijn voor de machine-bedieners. Daarbij benut de magazijnoplos-sing van Hänel de volledige hoogte van de productiehal.

Alle ponsgereedschappen in de Hänel Rotomat® zijn voorzien van artikelnummers. Na het invoeren van het nummer op de microprocessorbesturing MP 12 N-StandAlone gaat de desbetreffende draagset naar de werkopening. Daarbij laat de Hänel vak- en dieptevakweergave aan de medewerker zien op welke plaats het opgevraagde onderdeel moet worden uitgenomen. De ponsgereedschappen kunnen ergonomisch op het werkblad worden op- of uitgeslagen. Zo kon het grote aantal fouten bij het selecteren flink worden verminderd.

Individuele vakindeling

De stevige en torsievrije multifunctionele draagsets met rasterstansgaten en verstelbare scheidingsstukken zorgen voor een maximale compressie van het opslagvolume. Bovendien zijn de talrijke pons- en snijgereedschappen in de Hänel Rotomat® magazijnlift beschermd tegen stof en vuil opgeslagen.

De medewerkers profiteren behalve van de hoge gebruiksvriendelijkheid en de ergonomische beschikbaarstelling van de artikelen in de Rotomat® magazijnlift ook van de verbeterde arbeidsveiligheid. Het omslachtig bukken en strekken behoort nu tot het verleden.

Door de efficiënte opslag in de Hänel Rotomat® zijn veel vakbodemstellingen overbodig geworden en is er extra ruimte voor de productieafdeling gewonnen

Het bedrijf waardeert de kwaliteit van de Hänel magazijnoplossing en was onder de indruk van het vakkundige ontwerp en de snelle montage van de magazijnlift!

Dankzij de compacte bouwwijze van de Hänel Rotomat® magazijnlift kon waardevolle productieruimte gewonnen en een meer ergonomische werkomgeving voor de medewerkers gecreëerd worden.

Dany Cudet
Werkplaatsleider