BOERS & CO PRECISION SOLUTIONS, Fokkerstraat 495, 3125 BD Schiedam, Nederland

De Hänel Lean-Lift® als centraal bestanddeel voor een procesgeoptimaliseerde productie en opslag

Met ERP-aansluiting door HänelSoft®-N profiteren productie, montage en verzending van de moderne en flexibele intralogistieke oplossing van Hänel

In de vestiging in Schiedam vervaardigt Boers & Co Precision Solutions fijn afgewerkte onderdelen voor complexe mechanische toepassingen, zoals hypermoderne medische exoskeletten. Het bedrijf verenigt meerdere afdelingen met verschillende centra voor geavanceerde technologie onder één dak. In deze bedrijfssegmenten vertrouwt Boers & Co al jaren op de flexibele verticale liften van Hänel.

Reeds bij de planning van de nieuwe aanbouw werd een verdere intralogistieke oplossing van Hänel opgenomen. In de moderne expeditieafdeling staan twee Hänel Lean-Liften® in high-speed-uitvoering als centrale opslagplaats voor producten en modules die klaar zijn voor verzending ter beschikking. Beide liften beschikken over een tweede werkopening en verbinden op deze manier de montage op de bovenverdieping met de expeditieafdeling op de begane grond. In de meer dan 8 meter hoge magazijnliften worden de afgewerkte producten overzichtelijk en ruimtebesparend voor verzending klaargezet. Componenten en kleine onderdelen voor de montage worden eveneens in de lift geordend en staan ERP-geregeld voor de medewerkers ter beschikking.

Naadloze koppeling van het bedrijfseigen ERP-systeem met HänelSoft®-N

Hänel magazijnoplossingen kunnen dankzij de modernste besturingstechnologie naadloos in bestaande IT-structuren worden geïntegreerd. De verbinding van de Lean-Liften® met het door Boers & Co binnen het gehele bedrijf toegepaste ERP-systeem Epicor was derhalve obligatoir. Hiervoor vindt er een directe communicatie plaats tussen HänelSoft®-N en Epicor.

De Hänel besturing MP 14 N biedt in combinatie met de intuïtieve gebruikersinterface van HänelSoft®-N een zeer hoge mate van gebruikersvriendelijkheid en bedieningsgemak. Orders worden zoals gewend in Epicor aangemaakt en doorgestuurd naar de liften. De gebruiker kan de te picken opdracht nu direct op het touchscreen van de MP 14 N-besturing starten. Vervolgens zet de Hänel Lean-Lift® de benodigde items tijd- en routegeoptimaliseerd op ergonomische uitneemhoogte gereed.

Snel en veilig picken met Hänel Pick-o-Light®-Vario

Om de medewerkers te ondersteunen en pickfouten te minimaliseren, wordt de precieze opslagplaats direct in de werkopening door de Hänel Pick-o-Light®-Vario gemarkeerd. Bovendien wordt de exacte positie in de multifunctionele container van Hänel op het display van de besturing weergegeven. Nadat de opgeslagen artikelen uit de lift gehaald zijn, bevestigt de gebruiker deze handeling direct op de besturing. Vervolgens brengt de Hänel Lean-Lift® het volgende artikel naar de werkopening. Bovendien wordt de artikelvoorraad in Epicor automatisch bijgewerkt. Nadat de medewerker alle onderdelen op de pickwagen heeft bijeengezet, sluit hij de order op de lift en dus ook in Epicor af.

Boers & Co gebruikt binnen de afdeling Precision Machining al jaren succesvol twee verdere Hänel Lean-Liften® voor het In de Hänel liften staan voor de medewerkers gereedschapsbeheer.

Flexibele en overzichtelijke indeling van gereedschappen in de
Hänel Lean-Lift® rechtstreeks bij de productieafdeling

Een Hänel Lean-Lift® in StandAlone-modus doet hierbij dienst als centraal uitgiftepunt voor de bij de omliggende productie benodigde gereedschappen. Het volledige magazijnbeheer is hierbij reeds standaard in de besturing
MP 14 N-StandAlone geïntegreerd.

De operators vragen aan de liftbesturing het benodigde gereedschap aan. Vervolgens wordt de betreffende container direct naar de werkopening getransporteerd. Het betreffende gereedschap wordt door middel van Pick-o-Light®-Vario duidelijk gemarkeerd.

Aan de achterkant van de lift bevindt zich de gereedschapvoorbereiding met een verdere werkopening. Hier worden de gereedschappen na gebruik gecontroleerd en aansluitend weer direct in de Lean-Lift® opgeslagen. Door de Hänel snelloopdeur is het mogelijk om gelijktijdig aan beide werkopeningen te werken.

In de tweede productiehal wordt een verdere Hänel Lean-Lift® als gereedschapsmagazijn gebruikt. Ook hier wordt door benutting van de volledige hoogte van de ruimte waardevolle productieruimte bespaard. Tegelijkertijd zijn de kostbare gereedschappen veilig en betrouwbaar in de lift geordend en kunnen deze ergonomisch eruit worden gehaald. Zo hebben de medewerkers ook bij ploegendienst het gehele gereedschapsassortiment ter beschikking.

Boers & Co Precision Solutions onderscheidt zich door geoptimaliseerde en doordachte bedrijfsprocessen. De intralogistieke oplossingen van Hänel passen perfect bij deze bedrijfsfilosofie.

"Voor Boers & Co is de koppeling tussen de Hänel Software en ons ERP systeem essentieel in verband met de flexibele opslag van eindproducten en de losse componenten van onze complexe assemblages."

Ronald Koot,
CEO